Доступність посилання

ТОП новини

Курортний сезон: кому відпочинок, а податковикам – робота


Курортний сезон: кому відпочинок, а податковикам – робота

Симферополь, 22 серпня 2001 – У середу уряд Криму повідомив, що з початку року на півострів на відпочинок прибуло понад 3 млн. 200 тисяч осіб, із них майже 650 тисяч – організовані курортники. Кримські урядовці задоволені – це більше, аніж на той же час у минулі роки. Збільшуються й надходження до б’юджетів. Деякі мери кримських міст уже заявили, що успішне проведення курортного сезону – це своєрідний подарунок до 10-ї річниці незалежності України.

Курортний сезон – кому відпочинок, а декому – робота і прибутки. Причому мова йде не стільки про курортно-рекреаційний комплекс Криму, скільки про тих, хто слідкує, щоб держава, себто – влада, не залишилася осторонь багатомільйонних прибутків від такого напливу курортників.

Днями прес-служба кримського уряду повідомила, що в Криму триває комплексна операція “Курорт”. Із усіх реґіонів України сюди з’їхалися найкращі сили Державної податкової адміністрації. І ось, за офіційними повідомленнями, в перебігу перевірки діяльності суб’єктів підприємницької діяльності курортно-рекреаційного комплексу Криму було виявлено понад 4 700 різних порушень податкового законодавства. Загалом податкова міліція автономії спільно з приданими силами з початку курортного сезону провела понад 5 700 таких перевірок.

За повідомленням урядової прес-служби, в результаті перевірок до адміністративної відповідальності було притягнуто понад 1350 осіб, сума штрафів, стягнених із правопорушників, становить близько 100 тис. грн. Із незаконного обігу вилучено матеріально-товарних цінностей на суму понад 2 млн. грн. Серед вилучених цінностей – 2 яхти, 12 гідроциклів, 2 катери, вітрильний мотобот, 3 водні атракціони "банан", 10 водних велосипедів, надувний моторний човен і 2 комплекти устаткування для підводного занурення. Загалом із початку курортного сезону податкова міліція Криму стягнула в б’юджети всіх рівнів понад 3,5 млн. грн. Залишається лише сподіватися, що всі ці дії податковики вживали в інтересах пересічних громадян і постраждали лише нечесні ділки.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG