Доступність посилання

ТОП новини

Анонс тем Ранкової Свободи, четвер, 23 серпня 2001 року, 06:00 КХ / 06:30 ФМ за київським часом


Анонс тем Ранкової Свободи, четвер, 23 серпня 2001 року, 06:00 КХ / 06:30 ФМ за київським часом

Дорогі слухачі! Щиро вітаємо вас у Ранковій Свободі!

Перед мікрофоном ведуча Галина Мовчан.

Спершу – про зміст передачі.

Нині ми разом із нашими кореспондентами побуваємо в Ізраїлі, Югославії. Ну і, самозрозуміло, в українській столиці.

У той час, коли ситуація на Близькому Сході залишається напруженою і виходу з глухого кута палестинсько-ізраїльського конфлікту не видно, серед палестинців зростає критика стратегічної лінії Ясіра Арафата. Про це свідчить стаття дорадника Арафата професора Єзида Саїга в журналі "Survival", що видається Міжнародним інститутом стратегічних досліджень у Лондоні.

Президія правлячої коаліції у Сербії схвалила рішення розпочати підготовку нової республіканської конституції, якою, зокрема, буде відновлено автономію краю Воєводина, що її режим Слободана Мілошевича скасував десять років тому.

Що найбільше відлякує західних інвесторів вкладати гроші в економіку країн колишнього СРСР? Фахівці підкреслюють, що це передусім брак законодавства і гарантій у ділянці іноземних інвестицій, а крім того: корупція і кумівство, яке в цих країнах стоїть понад законом. Газета “Уолл стріт джорнел” наводить надзвичайно повчальну і найсвіжішу історію компанії “Кока-Кола” в Узбекистані.

Оцінити останні десять років незалежності України значно важче, ніж усю її попередню історію. Про це зізнався в інтерв’ю Радіо Свобода відомий канадський історик українського походження, професор Йоркського університету в Торонто Орест Субтельний.

У фрагменті “Вечірньої Свободи” – передачі, що йшла в прямому ефірі напередодні –тема: Підсумки десятиліття незалежності й майбутні шляхи розвитку України очима опозиції. Гості Вечірньої Свободи: Юлія Тимошенко, голова партії “Батьківщина”, і Володимир Філенко, народний депутат, член Політради партії “Реформи і порядок”.

Звільнення колишніх колоній Росії, у тому числі й України, є прямим наслідком об’єктивного історичного процесу – неминучого розвалу імперії як дуже архаїчної, економічно, адміністративно і соціально неефективної державної системи – такої думки дотримується автор статті в газеті “Україна молода”.

В Україні і надалі реєструються випадки захворювання поміж людей на “сибірку”. Причому протягом останніх десяти років це були поодинокі випадки. А, наприклад, протягом 97 – 98 років “сибірки” взагалі не зафіксовано.

І це лише частина того, що прозвучить у сьогоднішній Ранковій Свободі в четвер 23 серпня.

Ми також устигнемо подати анонс сьогоднішніх всеукраїнських часописів і спортивні новини, послухати думки перехожих про роботу ЖЕКів та поговорити про здоров’я

Наприкінці – коротке оголошення:

У білорусів тепер більше “Свободи”.

Із понеділка, 6 серпня, Білоруська служба Радіо Свобода звучить в ефірі від шостої години вечора до півночі.

Свіжі міжнародні новини, оперативна інформація з Білорусі, репортажі з реґіонів, експрес-аналіз подій дня – шість годин поспіль на коротких та середніх хвилях.

О шостій вечора за мінським часом передачі Білоруської Свободи можна слухати на частотах 7295, 11725 і 15480 кілогерців на хвилях 41, 25 та 19 метрів.

Налаштовуйте свої приймачі на Білоруську Свободу!

Ми дякуємо вам за увагу і зичимо приємного дня.

А зустрінемося в п’ятницю 24 серпня в цей самий час.

Будьте здорові!

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG