Доступність посилання

ТОП новини

Українського імігранта до США Миколу Солтиса, підозрюваного в серії вбивств, оголошено до всеамериканського розшуку


Українського імігранта до США Миколу Солтиса, підозрюваного в серії вбивств, оголошено до всеамериканського розшуку

Окружний шериф Сакраменто (штат Каліфорнія) Лу Бланас назвав Солтиса «холоднокровним і розважливим убивцею» і попередив, що кожен, хто допомагає йому, «ризикує стати наступною жертвою», повідомляє агентство Асошієйтед Прес.

Експерти вважають, що почерк підозрюваного – вбивства за допомогою ножа разом із обміркованим вибором наступної жертви – дозволяють зробити висновок, що Солтис радше маніакальний і холоднокровний убивця, ніж людина, що діє в стані афекту.

Баррі Розенфельд, судовий психолог, професор Фордгемського університету, говорить: «Оскільки є період «остигання» між убивствами, це вже не лють». На такі твердження наводить нумерований список убивств, знайдений у машині, кинутій Солтисом. У записці мовиться, що всі вбиті були «покарані за балакучість». Поліція припускає, що, можливо, родина Солтиса докоряла йому небажанням працювати.

Наразі поліцейські проробляють імовірність замахів Солтиса на його друзів і родичів, що живуть у Нью-Йорку, Північній Кароліні, і, можливо, в Ореґоні й Вашинґтоні.

Трагедія розпочалася в понеділок, 20 серпня, коли 27-річний імігрант, визнаний в Україні психічно неврівноваженим, зарізав дружину і чотирьох родичів, а пізніше – сина.

За сприяння в пійманні вбивці американські власті обіцяли 10 тисяч доларів винагороди. Зараз ця сума перевищила 30 тисяч доларів.

Поліція не виключає, що Солтисові хтось допомагає сховатися.
XS
SM
MD
LG