Доступність посилання

ТОП новини

Анонс тем Ранкової Свободи, середа, 29 серпня 2001 року, 06:00 КХ / 06:30 ФМ за київським часом


Анонс тем Ранкової Свободи, середа, 29 серпня 2001 року, 06:00 КХ / 06:30 ФМ за київським часом

Дорогі слухачі! Щиро вітаємо вас у Ранковій Свободі!

Перед мікрофоном ведуча Галина Мовчан.

Спершу – про зміст передачі.

Сьогодні у російській столиці відбувається чергове засідання Ради міністрів союзної держави Росії і Білорусі.

Останнім часом, попри заклики політичних діячів до толерантності щодо імігрантів і представників етнічних, релігійних та інших меншостей, спостерігачі стверджують зростання екстремізму серед молоді в низці європейських країн і випадків насилля проти чужинців.

Україна має шанс відсудити в Росії приміщення торгового представництва в Лондоні, – про це пише у вівторок російський часопис «Вйорсти». А інша російська газета «Врем’я новостєй» цього ж дня розповіла своїм читачам про те, як нібито прокуратура України намагається знайти лжесвідка у справі колишнього прем’єр-міністра України Павла Лазаренка.

Гостями Ранкової Свободи нині є колишній головний садівничий всесвітньовідомого уманського парку “Софіївка” Віктор Гарбуз та наші колеги з Києва журналісти Володимир Скачко та Сергій Руденко.

Тема першої розмови: Кожна країна складається із історичних чи географічних реґіонів. Реґіон – із поселень, поселення – з будинків і, звичайно ж, із людей. А кожна людина – то стежина у всесвіті, стверджує наш перший ранковий гість, колишній головний садівничий всесвітньовідомого уманського парку “Софіївка” Віктор Гарбуз – і пропонує разом із ним полинути над однією з тих чарівних, часом ледь помітних стежок, що в’ються полями і лісами Черкащини.

Тема другої бесіди: З яким почуттям приїхали на святкування 10-ї річниці незалежності українці з діаспори, і східної, і західної, і з яким враженням поїхали з України?

Під патронатом голови польського парламенту Мацєя Плажинського і з ініціативи посла України в Польщі Дмитра Павличка 28 серпня в Варшаві в Сеймі відбулися міждержавні слухання про підсумки і перспективи польсько-української співпраці в контексті 10-річчя незалежності України.

У фрагменті Вечірньої Свободи – передачі, що йшла в прямому ефірі вчора - тема: У Луганську жорстоко побито співробітника телекомпанії “Ефір-1” Олексія Мовсесяна. Гості Вечірньої Свободи: журналіст, головний редактор журналу “Людина і світ” Віктор Єленський, а також із Луганська телефоном наш кореспондент Василь Соколенко та інші луганські журналісти.

Митна служба США стягуватиме антидемпінгове мито за постачання з України деяких видів аміачної селітри. Як повідомляє Держдепартамент США, таке рішення одностайно ухвалили члени комісії з міжнародної торгівлі. Про це повідомляє газета “День”, яка згадує, що спеціальні антидемпінгові розслідування проти українського імпорту нині порушені та проводяться ще в 11 країнах світу з 29 видів товарів.

Міліцію в пострадянському просторі багато хто сприймає як чиряк на незручному місці. Причиною такого ставлення до правоохоронців є шлейф тяжкої репутації з часів радянських, коли люди у червоних кашкетах із приводу і без приводу гатили невинного громадянина по чому попало і чим попало. Нині кашкет на міліцейській голові змінив колір. Чи змінилося з тим нутро професійного поборника права? На це запитання відповідають звичайні перехожі київських вулиць.

Сьогоднішній спортивний огляд розпочинаємо з трагічної новини, яка надійшла з Москви. Від важкої травми мозку, отриманої під час футбольного матчу, не приходячи до свідомості помер воротар національної збірної України та російського клубу ЦСКА Сергій Перхун. Десять днів лікарі, що констатували крововилив у мозку, боролися за життя молодої людини. Десять днів жила надія, що перспективний двадцятитрирічний спортсмен, чоловік і батько одужає. Учора вранці лікарі зафіксували смерть. Поховано Сергія буде на батьківщині в Дніпропетровську.

Медична рубрика: У Росії заборонено продаж багатьох біологічно активних домішок. Це сталося після того, як у них знайшли небезпечні для людського організму речовини. Водночас в Україні ринок збуту таких домішок не вивчається належним чином. Тому не виключено, що поміж так званими біологічно активними домішками, які, на перший погляд , не є шкідливими для організму, є й такі, у складі яких містяться певні хімічні речовини і відповідно такі домішки мають належати до ряду медичних препаратів.

І це лише частина того, що прозвучить у сьогоднішній Ранковій Свободі в середу 29 серпня.

Наприкінці – коротке оголошення:

У білорусів тепер більше “Свободи”.

Із понеділка, 6 серпня, Білоруська служба Радіо Свобода звучить в ефірі від шостої години вечора до півночі.

Свіжі міжнародні новини, оперативна інформація з Білорусі, репортажі із реґіонів, експрес-аналіз подій дня – шість годин поспіль на коротких та середніх хвилях.

Від шостої вечора за мінським (і водночас за київським) часом передачі Білоруської Свободи можна слухати на частотах 7 295, 11 725 і 15 480 кілогерців на хвилях 41, 25 та 19 метрів. Постійна частота білоруських передач на середніх хвилях – 612 кілогерців.

О 18 і 22 годині за мінським часом –Білоруська Свобода в прямому ефірі!

А ще для вас, дорогі слухачі, – 16 випусків міжнародних новин.

Налаштовуйте свої приймачі на Білоруську Свободу!

Ми дякуємо вам за увагу і зичимо приємного дня.

А зустрінемося завтра, в середу 29 серпня, в цей самий час.

Будьте здорові!

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG