Доступність посилання

ТОП новини

Повернення власності колишнього СРСР Україні відбудеться на основі двосторонніх переговорів із Росією


Повернення власності колишнього СРСР Україні відбудеться на основі двосторонніх переговорів із Росією

Прага, 29 серпня 2001 ― Декілька російських газет повідомило цього тижня про те, що Україна звернулася до лондонського Верховного суду з вимогою передати їй приміщення торговельного представництва Росії у престижній західній частині міста. Із посиланням на російських юристів та працівників міністерства закордонних справ Росії автори статті, вміщеної в газеті «Ведомості», робилять висновки про те, що Росії доведеться практично безкоштовно передати Україні свою нерухомість у низці країн для того, щоб Україна відмовилася від своїх претензій.

Ідеться про активи колишнього СРСР, які Росія визнала лише своїми – з чим Україна ніколи не погодилась і в 1999 році подала застереження щодо того, що певну власність колишнього СРСР не можна вважати російською, допоки не будуть закінчені відповідні переговори з Україною. Про те, яку саме справу розглядатиме британський суд, ми поцікавилися в радника-посланника посольства України у Великій Британії Ігоря Прокопчука. За його словами, вирішувати питання власності з Росією Україна збирається не в судах, а за столом переговорів.

Як зауважив речник українського посольства у Великій Британії, у даній судовій справі Україна не домагається переведення торговельного представництва до її власності – вона хоче, щоб її застереження, проти якого виступає Росія, було збережено до кінця переговорів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG