Доступність посилання

ТОП новини

Три палестинці загинули сьогодні під час перестрілки з ізраїльськими військами на Західному березі Йордану і в пасмі Газа


Три палестинці загинули сьогодні під час перестрілки з ізраїльськими військами на Західному березі Йордану і в пасмі Газа

На автостраді поблизу міста Наблуса на Західному березі Йордану палестинці застрелили ізраїльтянина – водія вантажівки.

Минулої ночі ізраїльські танки ввійшли в палестинське селище Дейр аль-Бала в пасмі Газа. Ізраїльські військові поки що залишаються і в іншому палестинському містечку – Бейт Джала на Західному березі Йордану, звідки палестинські снайпери систематично обстрілюють єврейське передмістя Єрусалима – Ґіло. Попри присутність ізраїльських військ обстріл вівся й сьогодні.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Шимон Перес заявив сьогодні в телефонній розмові з главою Палестинської автономії Ясиром Арафатом, що ізраїльські танки перебуватимуть у Бейт Джала доти, доки не буде надано гарантій припинення вогню.

Ясир Арафат у свою чергу заявив, що війська має бути виведено без будь-яких попередніх умов.

Сполучені Штати та Великобританія засудили дії ізраїльської армії. Як заявив учора представник Держдепартаменту США Річард Баучер, такі дії не вирішать проблем безпеки, а лише сприятимуть подальшому загостренню ситуації в реґіоні.
XS
SM
MD
LG