Доступність посилання

ТОП новини

Президент України не бачить підстав для оптимізму в процесі підготовки проекту державного б’юджету на 2002 рік


Президент України не бачить підстав для оптимізму в процесі підготовки проекту державного б’юджету на 2002 рік

Про це він наголосив сьогодні на нараді в адміністрації президента.

Президент наголосив, що головна проблема в тому, що «невирішеною залишається визначальна позиція»: здійснення розрахунків із б’юджетом має відбуватися наступного року на новій податковій основі. Л. Кучма зазначив, що «прогресу» в цьому напрямку не видно. При цьому вину за те, що б’юджет наступного року формується за старою податковою базою, глава держави покладає на уряд, який «не займає послідовної позиції у цьому питанні». Л. Кучма нагадав, що причиною відставки попереднього уряду Віктора Ющенка була «саме неконструктивна позиція в проведенні податкової реформи». За його словами, нинішній уряд практично займає таку саму позицію і працює на основі «психології тимчасовості діяльності». «Ніхто не хоче працювати на перспективу», – наголосив президент.

Як позитивний приклад Л. Кучма навів перебіг податкової реформи в Росії і те, що завдяки рішучим крокам російського уряду і парламенту значно збільшено надходження до бюджету. У цьому зв’язку Л. Кучма звернувся до присутніх із риторичним запитанням: «Як забезпечити конкурентоспроможність українських товарів на російському ринку, коли прибутковий податок із громадян в Україні вдвічі-втричі більший, ніж у Росії?»

Крім того, президент наголосив, що він не поділяє оптимізму уряду стосовно зростання валового внутрішнього продукту в наступному році. Л. Кучма нагадав, що зараз світова економіка перебуває «у стадії падіння», і це необхідно враховувати в прогнозах роботи економіки України.
XS
SM
MD
LG