Доступність посилання

ТОП новини

Напередодні осінньо-зимового періоду на Івано-Франківщині знову гостро постала проблема з накопиченням необхідної кількості вугілля та природного газу


Напередодні осінньо-зимового періоду на Івано-Франківщині знову гостро постала проблема з накопиченням необхідної кількості вугілля та природного газу

Івано-Франківськ, 11 вересня 2001 - Значною перешкодою в підготовці до зими є також велика заборгованість за житлово-комунальні послуги з боку населення та підприємств різних форм власності.

Незважаючи на урядову заборону втручатися в роботу обленерго, голова Івано-Франківської обласної дкержадміністрацїі Михайло Вишиванюк на черговОму засіданні колегії заявив, що знайде спосіб упорядкувати діяльність прикарпатських енергетиків. Як з’ясувалося на колегії обласної держадміністрації, енергетики вимикають електроенергію навіть у тих будинках на Прикарпатті, де понад 80 відсотків мешканців сумлінно оплачують за надані послуги. Окрім цього, “Прикарпаттяобленерго” зчаста вимикає електроенергію в пологОвих будинках та інших бюджетних установах, які взагалі не мають ніяких боргів перед енергокомпанією. Яким способом голова обласної держадміністрації впорядкує роботу Прикарпаттяобленерго, поки що невідомо. Однак він заклИкав енергетиків до конструктивної співпраці. Проблема з енергопостачанням та роботою Прикарпаттяобленерго далеко не єдина в області. Проблематичною залишається підготовка підприємств паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства області до роботи в осінньо-зимовий період. У робочому режимі на Прикарпатті поки що перебувають 65 відсотків котелень. Аналогічна кількість житлового фонду готова належним чином зустріти зимові холоди. Сільські школи натомість забезпечені вугіллям напередодні опалювального сезону лише на 10 відсотків від потреби. Критичним є також стан накопичення вугілля та мазуту на Бурштинській тепловій електростанції, що вкотре ставить під загрозу зупинки ряд енергоблоків. Аналогічно в Богородчанському підземному газосховищі накопичено лише 75 відсотків голубого палива від загальної потреби. Однією з найгостріших проблем є також заборгованість за спожиту електроенергію з боку державного підприємства “Івано-Франківськтеплокомуненерго”. Борг становить понад 43 мільйони гривень. Ще понад 4 мільйони гривень підприємство заборгувало за газ.

У підсумку на колегії обласної держадміністрації вирішено вже через кілька тижнів розглянути ці питання ще раз, оскільки зимові холоди так чи інакше пришвидшать вирішення назрілих проблем, незалежно від бажання чиновників.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG