Доступність посилання

ТОП новини

Леонід Грач знає, хто організував теракти у США


Леонід Грач знає, хто організував теракти у США

Симферополь, 13 вересня 2001 - Тема терористичних актів у США другий день поспіль залишається провідною у кримській пресі. У четвер спікер кримського парламенту Леонід Грач заявив, що напади терористів на американські міста – це прояв війни між мусульманським і християнським світами.

В середу в інтерв’ю Радіо “Свобода” лідер Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв висловив застереження щодо можливості використання трагедії у Сполучених Штатах Америки деякими політичними силами у власних цілях, що загрожує розпалюванням антимусульманських настроїв в українському суспільстві. Мустафа-ефенді як у воду дивився. Уже в четвер голова Верховної Ради Криму, лідер кримських комуністів Леонід Грач на зустрічі з групою американських поліцейських заявив, що за нападами на міста Сполучених Штатів Америки стоять мусульманські сили. За його словами, справджуються сумні прогнози про протистояння ісламського і християнського світів.

Висловивши співчуття американським поліцейським, з якими він зустрічався, Леонід Грач заявив, що і в Криму є екстремістські сили, а там де екстремізм та націонал-радикалізм – то недалеко й до тероризму. За словами спікера кримського парламенту, Крим, зважаючи на його геополітичне розташування, абсолютно не захищений від терористів. А тому кримчанам слід бути пильними і згурнуватися довкола тих, хто екстремістам може протистояти. Очевидно, Леонід Грач натякав на себе. Ну, а ті, хто активно його критикує – себто Меджліс – і є місцевими радикалами та екстремістами.

Тим часом із Севастополя надійшло повідомлення, що у зв'язку з трагедією, яка сталася в містах США, штаб Чорноморського флоту Росії, розташований у цьому місті, переведено на посилений режим роботи. Як повідомила в середу ввечері флотська прес-служба, з'єднанням, кораблям і частинам флоту поставлено завдання з гарантування безпеки пунктів базування ЧФ Росії на території України.

Командувач Чорноморського флоту Російської Федерації адмірал Володимир Комоєдов у зверненні до особового складу заявив, що в нинішніх умовах "різко зростає відповідальність чорноморців за гарантування безпеки південних морських рубежів Вітчизни, підтримка стабільності і спокою в місцях дислокації сил флоту", - говориться у повідомленні прес-служби. Як інформують військові джерела, у Севастополі посилено охорону російських флотських об’єктів. На українському флоті тим часом режим служби суттєво не змінився.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG