Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко: “Генеральна прокуратура не хоче бути посміховиськом на всю Україну”


Юлія Тимошенко: “Генеральна прокуратура не хоче бути посміховиськом на всю Україну”

Київ, 17 вересня 2001 - На 8 жовтня в одному з суді Київської області призначено розгляд справи Юлії Тимошенко, яка звинувачує Генеральну прокуратуру у безпідставному порушенні проти неї кримінальних справ.

Нагадаємо, що два дні тому Генеральна прокуратуру України заявила про часткове зняття обвинувачень з лідера партії “Батьківщина”, зокрема, що стосуються факту контрабанди валютних коштів. Заступник Генпрокурора Микола Обіход пояснив це введенням в дію нового Кримінального кодексу, яким не передбачено кримінальної відповідальності за подібні дії.

В інтерв’ю Радіо Свобода Юлія Тимошенко дала оцінку останнім рішенням прокуратури та повідомила про свої наступні дії щодо звинувачень проти неї.

Найперше уся наша команда дуже системно працює над тим, щоб усі ці сфальсифіковані безглузді обвинувачення знімати через суд. Оце важливо. Тобто ми, практично, створюємо прецедент в Україні тим, що подали скаргу на Генеральну прокуратуру за фальсифікацію справ. Просимо щоб суд розглянув незаконні дії прокуратури щодо дискредитації і щодо незаконного порушення кримінальних справ. І вже на 8 жовтня призначений суд, який розглянув усі матеріали і який запросив у Генеральної прокуратури усі матеріали.

І саме в контексті цих подій – судового розгляду – ми направили до Генеральної прокуратури скаргу, щоб закрити ці обвинувачення за відсутністю складу злочину. Це обвинувачення, які стосуються контрабанди в Росії. Якщо ви пам’ятаєте, була така гучна інформаційна подія стосовно того, що в Росії ми там порушили митні правила і якісь там кошти перевозили...

Сьогодні усі справи, що пов’язані саме з контрабандою в Росії, в Україні – всі ці справи закриті саме за відсутністю складу злочину. І саме тому, що Генеральна прокуратура не хоче дочекатися суду, який буде 8 жовтня і не хоче бути посміховиськом на всю Україну, щоб суд сказав наскільки усе це сфальсифіковано і наскільки все це від закону і від права.

А щодо прийняття нового Кримінального кодексу – так це смішно. Чому? Тому що новий Кримінальний кодекс приймався на початку року. Був уже прийнятий і підписаний. А обвинувачення, наприклад, по Росії нам пред’являлися вже після ухвалення кодексу. Тобто, якщо б прокуратура зважала на кодекс, то жодних оцих гучних подій вона б не розгортала.

Усі інші звинувачення, які ще не зняті, будуть розглянуті у суді, якщо прокуратуру не познімає їх до того. Ви ж розумієте, як цеп буде виглядати, коли суд визнає, що Генеральна прокуратура просто зробила усі ці протизаконні дії. Або вони познімають, або ми познімаємо через суд!

Але я ще раз хочу наголосити, що я можу брати участь у політичній боротьбі саме тому, що я не відчуваю за собою жодних дій, зроблених мною всупереч закону.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG