Доступність посилання

ТОП новини

Нерішучість Ющенка та енергійність Тимошенко – нова тактика опозиціонерів? Франкфуртер Альґемайне Цайнунґ


Нерішучість Ющенка та енергійність Тимошенко – нова тактика опозиціонерів? Франкфуртер Альґемайне Цайнунґ

Прага, 18 вересня 2001 ― Для перемоги на парламентських виборах наступної весни опозиційному блоку Віктора Ющенка потріна якщо не підтримка, то хоча б нейтралітет президента Леоніда Кучми, і цим посянюється нинішня тактика українських опозиціонерів, вважає варшавський корепсондент німецього ділового щоденника Фарнкфуртер Альґемайне Цайтунґ.

Від надій на оксамитову революцію в Україні вже нічого не залишилось. Всенародний рух «проти системи» так і створився, а те, що узимку здавалося б, могло бути його ядром – Форум Національного Порятунку, розвалився. Назва залишиась, але означає вона тепер організацію, яку очолює тендітна, але дуже енергійна жінка – колишній віце прем’єр в уряді Віктора Ющенка – Юлія Тимошенко. Перебуваючи в уряді пані Тимошенко почала боротьбу з могутніми енергетичними маґнатами, за що і була знята президентом Кучмою, нагадує своїм читачам кореспондент німецького часопису Франкфуртер Альґемайне Цайтунґ.

Пані Тимошенко, яка також очолює партію Батьківщина, ще під час заснування Форуму зіграла важливу роль тим, що вона закликала до об’єднання, хоч і безрезультатно, всі політичні партії, крім комуністів, які готові боротися проти Кучми. Кучма був для цих політичних сил не лише уособленням та злим духом системи, але також особою, що стояла за зникненням та, ймовірно, і смерттю журналіста Георгія Ґонґадзе, пише кореспондент німецького щоденника.

Інший план Тимошенко щодо боротьби з Кучмою – через референдум про недовіру до нього, також не вдався, його зупинив Конституційний Суд. Тоді Юлія Тимошенко закликала своїх послідовників об’єднатися у виборчий союз, у якому її партія Батьківщина, відігравала б провідну роль. Проте ключові політичні сили, які можуть відіграти важливу роль на виборах, не приєдналися до блоку Тимошенко. Окремо збирається виступати на виборах голова соціалістичної партії Олександр Мороз і колишній шеф пані Тимошенко в уряді - Віктор Ющенко, найпопулярніший політик країни.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG