Доступність посилання

ТОП новини

Збігнєв Бжезінський, колишній радник колишнього президента Картера з питань національної безпеки: «Росія намагається втягнути Захід у свої суперечки з мусульманським світом»


Збігнєв Бжезінський, колишній радник колишнього президента Картера з питань національної безпеки: «Росія намагається втягнути Захід у свої суперечки з мусульманським світом»

Збігнєв Бжезінський, колишній радник колишнього президента Картера з питань національної безпеки в інтерв’ю знаному польському часопису ГАЗЕТА ВИБОРЧА заявив:

«Америка повинна реагувати, виходячи з того, що це довготривала і дуже складна воєнна кампанія, хоч і не війна. На першому етапі ця кампанія, напевно, вимагає якоїсь сильної і виразної воєнної відповіді. Така акція була би в очах світу підтвердженням могутності Америки та її воєнних можливостей. Подальшою метою має бути формування коаліції країн, що поділяють демократичні цінності і щиро, а не лише на словах зацікавлені у знищенні тероризму.

З Росією справи значно складніші. Москва з упевненістю хоче використати бодай якусь свою співучасть в коаліції аби дістати прихильність Заходу для російських планів знищення чеченців. Захід не зможе на це піти.

Росія намагається втягнути Захід у свої суперечки з мусульманським світом. Тут йдеться не лише про Афганістан, а й про Таджикистан і весь пострадянський південь. Не думаю, що Америка портрапить у цей капкан», - вважає Збігнєв Бжезінський.

«Я був би дуже обережним з прийняттям російської допомоги. Вже кілька днів після терористичного акту росіяни поінформували, що вони знайшли у чеченців інструктажні книги для обслуговування літаків. Це дуже дивно.»

На слова кореспондента газети про те, що Усама бен Ладен є вихованцем ЦРУ, Збігнєв Бжезінський сказав:

«Мабуть, що так, але мережа терористичних організацій у світі має виразно пострадянські сліди.»
XS
SM
MD
LG