Доступність посилання

ТОП новини

Кримського журналіста Сергія Потаманова переведено до Херсонської тюрми


Кримського журналіста Сергія Потаманова переведено до Херсонської тюрми

Симферополь, 21 вересня 2001 - У п’ятницю колишнього редактора кримської радіостанції “Фенікс” Сергія Потаманова, який відбував покарання у Симферопольській виправній колонії переведено до Херсону. Таким чином тюремні власті відреагували на намагання представників громадськості зустрітися із засудженим журналістом.

Як повідомив Комітет з моніторингу свободи преси в Криму, його представники не змогли у п’ятницю відвідати засудженого колишнього редактора кримської радіостанції “Фенікс” Сергія Потаманова, який відбував покарання у Симферопольській виправній колонії №102. Адміністрація цього виправного закладу повідомила дружину засудженого Любов Тищенко, що напередодні Сергія Потаманова було переведено до Симферопольського слідчого ізолятору, а в п’ятницю – перевезено до Дар’ївської виправної колонії №10, що в Херсонській області, за нарядом на лікування. Пані Тищенко сказали, що у її чоловіка – пухлина на шиї і його слід лікувати, а саме у Херсоні є тюремна лікарня.

Ми вже повідомляли, що 20 серпня адміністрація Симферопольської виправної колонії відмовила представникам Репортерів без кордонів, Інституту масової інформації і Комітету з моніторингу свободи преси в Криму у можливості зустрітися з ним. Причина – дозвін має дати Державний департамент України з питань виконання покарань.

10 вересня Сергій Потаманов на знак протесту проти утисків з боку адміністрації колонії оголосив голодування, вимагаючи зустрічі з представниками громадських організацій. 17 вересня Інститут масової інформації і Комітет з моніторингу свободи преси в Криму повторно звернулися до Держдепартаменту з виконання покарань з проханням про зустріч із засудженим радіожурналістом. Відповіді з цієї установи поки немає, а Потаманов тепер у Херсоні. Схоже у тюремних чиновників є причини ховати засудженого від громадськості.

За повідомленням Комітету з моніторингу свободи преси в Криму, у його представників немає даних про стан здоров’я і місцеперебування Сергія Потаманова, окрім офіційної інформації керівництва колонії №102.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG