Доступність посилання

ТОП новини

Сергія Потаманова знову переведено до Симферопольської тюрми


Сергія Потаманова знову переведено до Симферопольської тюрми

Сімферополь, 25 вересня 2001 - Ми знову повертаємося до долі засудженого в Криму до 3-х років ув’язнення колишнього редактора радіостанції “Фенікс”, що у Ленінському районі автономії, Сергія Потаманова. Як повідомив Комітет з моніторингу свободи преси в Криму, у вівторок журналіста знову переведено до Симферопольської виправної колонії.

Попри повідомлення тюремної адміністрації про переведення колишнього редактора кримської районної радіостанції “Фенікс” Сергія Потаманова на лікування до Дар’ївської колонії №10, що в Херсонській області, він кілька днів перебував у слідчому ізоляторі Симферополя, а у вівторок його знову було переведено до Симферопольської колонії №102, де він відбував покарання раніше.

В адміністрації тюрми відмовилися пояснити такі свої дії. За неофіційною інформацією, колишнього редактора відправляли до Херсону на лікування, де є тюремна лікарня, однак, він наполіг, щоб його повернули до Симферополя. Дружина ж Сергія Потаманова Любов Тищенко вважає, що причина цього тюремного пін-понгу – у небажанні тюремних властей дати дозвіл на зустріч Сергія Потаманова з представниками журналістських і правозахисних організацій.

Нагадаю, що Сергій Потаманов, засуджений Керченським судом за звинуваченням у злісному хуліганстві, розкраданні і знищенні державного майна та у зберіганні зброї і боєприпасів, не визнав себе винним і подав апеляції до Верховного Суду України та Європейського Суду з прав людини. У серпні з ним в тюрмі намагалися зустрітися представники правозахисних організацій, однак адміністрація колонії відмовила у дозволі на це. Саме після цього Сергій Потаманов оголосив голодування, а потім його було переведено до Симферопольського Сізо з намірами перевести до Херсонської області.

В Комітеті з моніторингу свободи преси в Криму поки немає інформації про стан здоров’я Потаманова, як і офіційних підтверджень про його повернення до виправної колонії №102. За повідомленням дружини засудженого, вона зможе зустрітися з ним лише 5 жовтня, коли адміністрація надасть дозвіл на чергове побачення.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG