Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні Львівський обласний суд у справі вбивства народного артиста України, композитора Ігоря Білозіра оголосив вирок


Сьогодні Львівський обласний суд у справі вбивства народного артиста України, композитора Ігоря Білозіра оголосив вирок

Юрія Калініна та Дмитра Воронова визнано винними у скоєнні навмисного вбивства "групою осіб з хуліганських міркувань" та засуджено до, відповідно, 12 та 15 років позбавлення волі.

Крім того, суд постановив стягнення моральних збитків сестрі, матері та дружині І.Білозіра з обох засуджених солідарно по 50 тис. грн. кожній. Львівській міській клінічній лікарні Д.Воронов та Ю.Калінін повинні відшкодувати 1409 грн. як покриття видатків на лікування І.Білозіра.

Потерпілому Богдану Гнатовському вони повинні відшкодувати моральні збитки на суму 2000 грн. Для стягнення зазначених сум суд наклав арешт на майно Д.Воронова та Ю.Калініна.

Окремою ухвалою колегії Львівського облсуду визнано винними лікарів Львівської обласної клінічної лікарні за "неналежно організований догляд", а також працівників міліції, які не запобігли скоєнню вбивства, і пізніше дозволили Д.Воронову розмовляти з батьком по мобільному телефону і випустили Д.Воронова та Ю.Калініна, не дочекавшись медичного висновку про стан побитого ними І.Білозіра.
XS
SM
MD
LG