Доступність посилання

ТОП новини

Угорський столичний суд днями засідав у справі трьох громадян України, проти яких висунуто звинувачення у посібництві мережі підпільного секс-бізнесу і викраденні людей


Угорський столичний суд днями засідав у справі трьох громадян України, проти яких висунуто звинувачення у посібництві мережі підпільного секс-бізнесу і викраденні людей

Будапешт, 27 вересня 2001 – Звинувачення столичної прокуратури, згідно з інформацією правоохоронних органів Будапешта, будується на свідченнях потерпілої молодої жінки, громадянки України. Її силоміць вивезли в Угорщину міжнародним поїздом «Тиса-експрес» разом з кількома іншими дівчатами для проституції в підпільних борделях цієї країни. Потерпілій, все ж, вдалося втекти від своїх земляків-охоронців і заявити на них у поліцію. При цьому закордонного паспорта чи інших документів посвідчення особи вона не мала. Місцеві оперативники, судячи з усього, спрацювали професійно, тому що в короткий термін їм вдалося виявити трьох українських громадян, яких підозрюють у причетності до цієї справи. Вже два роки тягнеться судовий процес, у пресу все більше просочуються деякі мало привабливі подробиці неафішованого секс-бізнесу. Але звинуваченню ще не вдається довести участь цих людей у міжнародній злочинній мережі. Вони мають непоганих адвокатів і щораз відкидають висунуте проти них звинувачення. Віктор Альберт, працівник столичного суду, повідомив з цього приводу:

Віктор Альберт

Суддим не вдалося вислухати арґументи звинувачуваної сторони, як зрештою, не додалося нічого нового з боку потерпілої. Тому наступне засідання столичного суду в цій справі перенесено на листопад.

Василь Плоскіна

Віктор Альберт, на жаль, не міг точно сказати, чи були присутні на суді представники української влади, і в який спосіб вони співпрацюють з угорським правосуддям. А на запитання щодо того, чи відбувалися такі справи в інших містах Угорщини, юрист пообіцяв надати інформацію пізніше. Очевидно, в інтересах слідства органи юстиції, звинувачення і поліція не схильні давати пресі узагальнюючі оцінки, відсилаючи журналістів доти, поки не буде закінчено судовий процес.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG