Доступність посилання

ТОП новини

Народні депутати України від Одеси про авіакатастрофу ТУ-134


Народні депутати України від Одеси про авіакатастрофу ТУ-134

Одеса, 9 жовтня 2001 - У народних депутатів України, обраних на минулих парламентських виборах в Одесі, викликає чимало запитань факт звинувачень у причетності української ракети до авіакатастрофи з літаком ТУ-134.

За словами народного депутата України Едуарда Гурвіца, “Мені б дуже не хотілося щоби Україна була причетна до цього інциденту. Але, хоча сьогодні у парламенті виступив Міністр оборони пан Кузьмук і у черговий раз запевняв депутатів в тому що це не українська ракета влучила у літак – його слова і поведінка не були переконливі. Адже, коли ракета потрапилау Броварах у житлових будинок Міністерство оборони так само стверджувало що це не ракета і Збройні сили до цього не причетні. Саме тому до Міністерства оборони немає довіри.

Наш Президент кваліфікований ракетник. Він працював у цій галузі багато років. В Україні є люди які можуть надати необхідну інформацію про поведінку ракет і про їхні можливості. Наш Президент один з таких людей. Тому, коли Він каже що це не українська ракета Він цього дуже бажає і йому так доповідає Міністерство оборони.

Я практично впевнений, знаючи систему безпеки, зокрема, в аеропорту з якого вилітав ТУ 134, що на його борту не було вибухівки. Всі об”єктивні данні свідчать про те, що літак було збито ракетою С 200 яка була запущена українською стороною. Це дуже прикро для нас. Це дуже неприємно для України і жах викликає те що загинули 78 пасажирів”.

Едуард Гурвіц вважає, що за це “мають відповісти керівники Міністерства оборони України по повній програмі”.

А народний депутат України, Голова парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією Юрій Кармазин наголосив, що питання ускладнюється недовірою до Міністерства оборони України після нещодавніх подій у Броварах.

“В цілому я б дуже не хотів щоби це була українська ракета. Я, як фахівець з розслідування, добре розумію що слід розглянути абсолютно всі версії які тільки можливо. Потім ми побачимо що є правдою і зробимо остаточний висновок.

Нині не буде правильним робити висновок на підставі не повністю вивчених матеріалів. Це мають врахувати так само у Міністерстві оборони України. Теоретично, відсоток того що це була українська ракета існує. Якщо існує то слід вивчити та відповісти на звинувачення які лунають у світі”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG