Доступність посилання

ТОП новини

У студії Радіо Свобода Юлія Тимошенко і Віктор Ющенко. Частина Друга


У студії Радіо Свобода Юлія Тимошенко і Віктор Ющенко. Частина Друга

Ірина Халупа: Пані Тимошенко, ви мабуть дещо по іншому розумієте такі питання, як «політична консолідація» і «ідейна консолідація». З яких засад ви до цього підходите?

Юлія Тимошенко: Я б розділила це питання на два блоки.

Перший блок: власне кажучи, Україна ніколи не стане державою, яка розвивається за нормальними правилами, поки, як і в будь-якому цивілізованому суспільстві, в Україні не з’являться конкуруючі політичні сили. Це як і в ринковій економіці – потрібно щоб конкурували і щоб пропонували суспільству кращі шляхи, які дійсно можуть дати відповідь на ті питання, які сьогодні є. Мені здається, що в Україні за 10 років не створено політичної альтернативи тому, що відбувається сьогодні. Тому, що все відбувається на рівні тієї владної команди, яка займає всі головні посади в Україні.

Моя мета сьогодні і моє бачення полягає в тому, щоб дати Україні цю альтернативу. Це категорично не значить, що це якась бійка, якесь не конструктивне протистояння. Це просто розумна і добра альтернатива, яка дасть можливість людям обрати свій шлях на їх розсуд і на їх погляд. І якщо ми сьогодні будемо зливатися з тією командою, яка за 10 років не дала Україні очікуваний результат, якщо ми будемо сьогодні знаходити конструктивний шлях співпраці в одному таблрі, то це, власно кажучи, знову, на 11-му році незалежності позбавить суспільство альтернативи.

І моя мета і моє бажання було в тому, щоб саме об’єдналися дві сили, як мінімум дві сили – це блок, який очолює Віктор Андрійович і блок, який очолюю я, як сили, які здатні дати державі альтернативу разом і щоб держава це побачила.

Другий блок: Кому з ким і як консолідуватися. Я прошу пробачення, але-ж ні за яких обставин я не зможу консолідуватися з людьми, які руйнують мою власну державу, я не можу знайти силу в собі на цю консолідацію. Але ж нормальна, мирна, конструктивна альтернатива і конкуренція – це те, чого я хочу своїй державі дати. І подивіться, будь-ласка, на розвинуті країни: на США. Демократична і республіканська партія – це нормальний цивілізований шлях. Ці партії конкурують і, навіть, іноді жорстко конкурують. Але ж суспільство обирає і суспільство прогресує. Візьміть Велику Британію – те саме, потужні політичні сили.

І я вважаю, що це є єдиний нормальний шлях для України. І тому я, використовуючи таку нагоду, це тільки жінки Марина і Ірина могли організувати таку унікальну зустріч…

Віктор Ющенко: Я підтверджую це…

Юлія Тимошенко: Ви знаєте, я просто можу потримати за руку Віктора Андрійовича, подивитися йому в очі і сказати, що дуже багато людей у державі сьогодні хотіли б бачити нас разом. І якщо хтось каже, що це є бійка між таборами – це не є бійка. Це є нормальний цивілізований щлях розвитку. Я ще раз закликаю до цього.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG