Доступність посилання

ТОП новини

Рубрика “Час вибору”


Рубрика “Час вибору”

Київ, 25 жовтня 2001 - Не встигли обидва Рухи та партія “Реформи і порядок” оголосити про створення депутатського об‘єднання “Наша Україна”, як подібну структуру утворили парламентські фракції “Трудова Україна”, “Регіони України” і “Народно демократичної партія”. Назвали об‘єднання, як і виборчий блок - “За єдину Україну”. Жодних організаційних переваг, крім так званого PR, депутатські об‘єднання в парламенті не надають. Головна їхня мета, за словами ініціаторів, – це поглиблення співпраці. Хоча, з іншого боку, таку співпрацю ніхто не заважає поглиблювати і без депутатських об‘єднань.

Виборчі блоки “За єдину Україну” і “Наша Україна” єднає дві особи: представник Президента в парламенті Роман Безсмертний є координатором блоку “Наша Україна”, однак залишається членом НДП. А керівник штабу “Нашої України” Петро Порошенко залишається заступником голови партії Регіонів. Причому, очолювана ним парламентська фракція “Солідарність” не входить у депутатське об‘єднання “Наша Україна”. Обидві поважні особи регулярно закликають до тіснішої співпраці обох блоків.

Депутатське крісло, як показує українська історія - це непогана “катапульта” у найвищі державні крісла. Президентами, чомусь, особливо бажають бути колишні українські прем‘єри. Першим подав приклад Леонід Кучма. Невдалу спробу здійснив Євген Марчук. Не приховував свого бажання стати президентом України і наступник Євгена Марчука на посаді прем‘єра Павло Лазаренко. Щоправда нині він у Америці і перспективи повернутися до Верховної ради у нього досить сумнівні.

Двічі прем‘єр-міністром України був Віталій Масол. Бути президентом він не мріє, а щодо депутатства – ще не вирішив: “По мажоритарному – ні, а щодо партії ще думаю, є ще інші питання”.

Схоже, що незабаром стануть відомі нові “правила гри” на електоральному полі України. Прес секретар Президента Ігор Сторожук вважає, що його шеф нарешті підпише закон про вибори до Верховної Ради України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG