Доступність посилання

ТОП новини

Киівський Патріархат на службі моряків


Киівський Патріархат на службі моряків

Одеса, 25 жовтня 2001 - В Одесі капелани від Української Православної Церкви Київського Патріархату приділяють особливу увагу морякам. На цій ниві працює священик Олександр Смеричинський.

За словами отця Олександра, “ сучасний світ, з багатьма його плюсами, має багато соціальних мінусів. І ці мінуси торкаються так само мореплавців. Тому, церква не повинна бути пасивною у допомозі для моряків”.

Для виконання цього покликання в Одесі працює Українська православна місія для мореплавців Святого Миколая, яка зареєстрована в державних органах, у Кабінеті міністрів України наприкінці минулого року. Українська православна церква Київського патріархату, тим часом, працює для мореплавців вже протягом багатьох років. Свого часу в Одесі було зареєстровано Чорноморський християнський центр “Місія для мореплаців” і одним з його засновників була УПЦ КП.

Нині у церкві організовано окрему структуру, яка має своїм завданням несення Слова Божого для мореплавців. І не тільки слова Божого, але і допомоги соціальної, моральної, фінансової.

Отець Олександр Смеричинський так само повідомив, що Православна місія для мореплавців імені Святого Миколая організувала вже понад 50 душпастирських служб на кораблях. Місія плідно співпрацює з англіканською структурою, яка працює в регіоні, яка так само багато робить для моряків.

Допомогу отримують всі моряки, незалежно від віросповідання та національності, від того хто вони – багаті чи бідні, чи вони нужденні. Капелани йдуть до всіх.

“Ми згладжуємо враження багатьох моряків від України. Не є таємницею, що деякі українські державні структури, з якими вони зустрічаються, не є завжди на висоті. Дуже часто доводиться чути, що перші хто до них прийшов в Одесі не з якимось вимогами, а з добрим словом, це є ми. І це є досить важлива праця, навіть на державу. На її імідж у світі” – наголосив священник УПЦ КП в Одесі Олександр Смеричинський.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG