Доступність посилання

ТОП новини

Представники “Репортерів без кордонів” побували в Симферопольській в’язниці, де зустрілися із Сергієм Потамановим


Представники “Репортерів без кордонів” побували в Симферопольській в’язниці, де зустрілися із Сергієм Потамановим

Симферополь, 25 жовтня 2001 - Знову про справу кримського журналіста Потаманова. 25 жовтня представники української місії міжнародної правозахисної організації “Репортери без кордонів” побували в Симферопольській в’язниці, де зустрілися із засудженим колишнім редактором кримської районної радіокомпанії “Фенікс” Сергієм Потамановим.

Сергій Потаманов, нагадаю, відбуває трирічне ув’язнення в Симферопольській виправній колонії №102. Його засуджено за чотирма кримінальними статтями, однак, колишній редактор радіостанції “Фенікс”, що в Ленінському районі Криму, винним себе не визнав, заявляючи про переслідування за політичними і професійними мотивами. За захистом він звернувся до міжнародної правозахисної організації “Репортери без кордонів”, яка відгукнулася тим, що надіслала до Симферополя своїх представників.

25 жовтня член цієї організації Андрій Сайчук та юрист Марія Самбур відвідали Симферопольську виправну колонію №102. Тут слід сказати, що знадобилося два місяці часу і два голодування Сергія Потаманова, щоб “Репортери” отримали дозвіл Державного департаменту України з виконання покарань на зустріч із засудженим журналістом.

Після того, як годинна бесіда із Сергієм Потамановим закінчилася, Андрій Сайчук був досить стриманий у своїх коментарях. Він каже, що має ретельно вивчити та проаналізувати всю інформацію, отриману від Сергія Потаманова.

Як повідомила адвокат Марія Самбур, справа Сергія Потаманова, яка зараз знаходиться на розгляді в Апеляційному суді України, перебуває під контролем “Репортерів без кордонів” та їхнього офіційного представника в Україні – Інституту масової інформації. Крім того, Комітет з моніторингу свободи преси в Криму і Кримська Асоціація вільних журналістів звернулися до Апеляційного суду із закликом об’єктивно розглянути цю справу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG