Доступність посилання

ТОП новини

Як це не цинічно звучить, до замовних вбивств в Україні поступово звикли


Як це не цинічно звучить, до замовних вбивств в Україні поступово звикли

Київ, 30 жовтня 2001 - До цього привчили реалії життя, де, наче в моторошному калейдоскопі, змінюються лише імена жертв, їхні посади та назви організацій. Що зайвий раз підтверджує – від небезпеки не застрахований ніхто. Цього разу постраждав високопосадовий чиновник з контори, назву котрої важко вимовити – ДКЦПФР. Отже, що таке Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку?

Україна не тільки першою з країн СНД ухвалила закон про цінні папери і фондову біржу, а й першою заснувала держкомісію з цінних паперів і фондового ринку.

Чим займається комісія? Якщо коротко – це видання ліцензій професійним учасникам фондового ринку, реєстрація емісій, тощо. Одним словом, комісія не дозволяє фондовому ринку перетворитися на такі собі бізнесові джунглі. За табе ллю про ранги ця інституція відповідним указом Президента прирівняна до статусу міністерства. Діяльність комісії начебто не показна, але разом з фондом держмайна це другий великий механізм в державі, що забезпечує і права власності, і саму концепцію приватизації.

Рахунки наразі звели з Олексієм Ромашком, котрий з 1995 року був заступником голови держкомісії, а також секретарем координаційної ради з питань функціонування ринку цінних паперів при Президентові України. Народився Олексій Ромашко 1963-го року в Дніпропетровську, там же закінчив економічний факультет держуніверситету. Впродовж 10-ти років працював у цьому ВУЗ-і. У 1991-94-му роках перебував на керівних посадах в Дніпропетровській області, очолював різні бізнесові та фінансові структури. Автор близько тридцяти наукових праць.

Зрозуміло, що цим прізвищем скорботний список аж ніяк не закінчується.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG