Доступність посилання

ТОП новини

Засідання організації університетів Європи в Одесі


Засідання організації університетів Європи в Одесі

Одеса, 30 жовтня 2001 - В Одесі проведено засідання представників організації університетів Європи. Тут були серед учасників гості з України, Польщі, Греції, Туреччини, Болгарії та інших країн світу.

У роботі засідання брала участь і представниця грецького університету Аяджан Марія-Каілов, яка є так само членом Ради ректорів Європи.

Організація університетів Європи була створена у 1997 році, як причорноморська мережа університетів.

Засідання виконавчого її Комітету проводяться один раз на рік. Цього разу стороною, яка приймала, стала Одеська державна академія холоду. Академія з 1999 року є членом організації університетів Європи.

Крім Академії з Одеси з української сторони до неї входять Києво-Могилянська академія і Житомирський інженерно-технічний інститут. Загалом, ця мережа включає в себе 61 університет 11 країн світу.

В Одесі розглянуто питання уніфікації системи освіти у причорноморських країнах.

Результатом стало ухвалення документу, який буде представлений у грудні поточного року на парламентській асамблеї університетів Європи – у столиці Болгарії – Софії.

Доречі, минулого року у албанській столиці – Тирані – на рівні міністрів причорноморських держав було вирішено розробити спеціальні програми у галузі економічної співпраці для вирішення регіональних проблем.

Головні рекомендації засідання в Одесі стосувалися зміцнення позицій університетів та створення в регіонах спеціальних Центрів, завданням яких стане вирішення проблем прибережної зони та питань пов’язаних з екологією.

Найближчим часом буде розглянуто питання і про надання статусу спостерігача університетам які входять до цієї мережі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG