Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародні інституції презентують проекти, пов’язані із ухваленням земельного кодексу


Міжнародні інституції презентують проекти, пов’язані із ухваленням земельного кодексу

Київ, 1 листопада 2001 - Нещодавнє ухвалення в українському парламенті Проекту Земельного кодексу спричинило до того, що деякі міжнародні структури прискорили надання Україні допомоги у проведенні економічних реформ. Насамперед йдеться про фінансову підтримку перетворень в агро- промисловому комплексі України. Днями у Києві було представлено кілька таких проектів.

Перший проект допомоги – це підписання Меморандуму між урядом України та урядом Сполучених Штатів Америки про ініціативу з видачі державних актів на право приватної власності на землю в Україні. Завдяки цьому документу одна ціла і вісім десятих мільйона українських селян отримають держ. акти на право приватної власності на землю сільськогосподарського призначення. Також тринадцять з половиною тисяч громадян України володітимуть правом власності на землі не сільськогосподарського призначення під приватизованими підприємствами, - зазначалося під час підписання Меморандуму. Держ.акти на право приватної власності видаватимуться упродовж трьох наступних років і охоплять, за свідченнями фахівців, 30 відсотків населення України. За словами віце-прем’єрміністра України Леоніда Козаченка, вартість проекту становить 800 мільйонів гривень. Надзвичайно важливо, зазначив пан Козаченко, що програма не лише покриє витрати на цінні папери, але і навчить людей розпоряджатися своїм правом на землю. Директор місії Агентства США в Україні , Білорусі та Молдові Кристофер КРОУЛІ наголосив, що цей проект є безпрецедентним. Адже коли громадяни мають власність на землю, тоді вони більшою мірою зацікавлені в економічному зростанні. А сама приватна власність на землю – це новий стрибок в економіці України – зазначив пан Кроулі.

Другий проект допомоги Україні з боку міжнародного співтовариства - це програма Представництва Світового банку в Україні. Вона, як і попередня, стосується також видачі держактів на право приватної власності на землю.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG