Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 2 листопада 2001 - Про специфіку української опозиції розмірковує автор статті в газеті “Правда України”. Він стверджує, що з-понад 120 партій, зареєстрованих в Україні, більшість зараховує себе до т.зв. конструктивної або ж непримиренної опозиції. Деякі з них, на кшталт Компартії, Соцпартії, партії “Батьківщина” мають свої осередки в усіх регіонах України. Загалом же, українська опозиція являє собою доволі різно-векторні політичні сили, об’єднання яких на загальній ідеологічній основі є дуже малоймовірним. Докладніше ознайомитися з думкою дописувача газети можна в статті “Опозиція, або Дещо про особливості національного будівництва політичних барикад”.

А ось у газеті “Молодь України” можна дізнатися про особливості передвиборчої кампанії до Верховної Ради. Посилаючись на спостереження фахівців Інституту політики, часопис пише, що майбутні парламентські вибори підміняються “репетицією” наступних президентських виборів. На них передвиборчі політичні блоки та партії ведуть “апробацію” своїх претендентів на президентську посаду. Довідатися, – хто конкретно хотів би сісти в крісло глави держави можна на першій шпальті “Молоді України” у рубриці “Політикум”.

У газеті “Україна молода” ділиться своїми спостереженнями про політичну ситуацію в державі і представник президента у парламенті, а віднедавна також і координатор виборчого блоку “Наша Україна” Роман Безсмертний.

Тим часом, як інформують “Вечірні вісті” - авторитетні міжнародні структури вкотре охарактеризували Україну як державу з високим рівнем корупції. “Метастази корупції, - наголошує газета, - так глибоко уразили суспільний організм, що світові експерти не готові сьогодні відповісти на питання: чи можливе викорінення цього згубного для України явища.” Подробиці – читайте в статті “Скупка держави” відбувається швидше, ніж економічні реформи”.

Багато нарікань продовжує викликати і ситуація в інформаційному просторі України. У матеріалі, що так і називається “Інформаційний простір: “негативні тенденції” газета “Сільські вісті” пише, що в інформаційних мережах країни продовжує поширюватися недостовірна, а часом й відверто викривлена інформація. На цьому днями наголосив і секретар Ради національної безпеки та оборони Євген Марчук. За його словами – “загальна ситуація в інформаційній сфері не відповідає інтересам громадян, суспільства й держави.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG