Доступність посилання

ТОП новини

Сто днів кримського уряду Валерія Горбатова: уряд досі не сформовано


Сто днів кримського уряду Валерія Горбатова: уряд досі не сформовано

Симферополь, 6 листопада 2001 - Першого листопада виповнилося 100 днів з часу призначення новим главою кримського уряду Валерія Горбатова. Спершу на понеділок, а потім на вівторок було заплановано проведення прес-конференції прем’єр-міністра з цього приводу. Однак, прес-конференцію скасували, а спікер місцевого парламенту взявся критикувати прем’єра.

Традиційної прес-конференції з приводу перших 100 днів діяльності уряду Валерія Горбатова принаймні цього тижня – не буде. Про це кореспонденту радіо “Свобода” у вівторок заявила прес-секретар прем’єр-міністра автономії Людмила Бендзик. За її словами, Валерій Горбатов від’їзджає до Києва у нагальних справах, і йому не до зустрічей з журналістами. Голова Асоціації вільних журналістів Ліля Буджурова тим часом вважає (і її підтримує більшість колег), що насправді кримському прем’єру нічого сказати кримчанам про свої успіхи на новій посаді. До того ж – уряд до кінця не сформовано.

Спікер кримського парламенту Леонід Грач вину за це покладає на виконавчу владу. У вівторок на засіданні президії Верховної Ради Криму він заявив, що парламент автономії не несе відповідальності за затягування формування кримського уряду. Леонід Грач: (*)

– На жовтневу сесію – не було жодного представлення, тому, природньо, оскільки не було представлень, то й не було розгляду. Це цілком зрозуміло – і за логікою, і за законодавством. Будь-які розмови про те, що - хоче чи не хоче Верховна Рада Криму формувати уряд – не мають під собою грунту.

Кримський спікер нагадав, що з часу призначення нового прем’єра минуло вже понад 3 місяці, а уряд автономії майже наполовину не сформований. За словами Леоніда Грача, лише у понеділок увечері прем’єр-міністр Криму Валерій Горбатов подав до кримського парламенту прізвища трьох кандидатів на урядові посади, тоді як досі вакантними залишаються 13 місць із 29. Глава уряду пропонує затвердити віце-прем’єрами Валерія Пробий-Голову (він відповідатиме за фінансово-економічний блок) і Володимира Тутерова (курортно-рекреаційний блок), а міністром економіки – Арсентія Яценюка. Останній – киянин і є висуванцем керівництва “Трудової України”. Перші два – близькі до самого прем’єра, який теж має патквиток “трудовика”.

Якщо Леонід Грач не піде на порушення регламенту, то розгляд депутатами їхніх кандидатур відбудеться лише у грудні. Таким чином кримський уряд має шанс бути повністю сформованим лише наступного року – якраз перед парламентськими виборами, після яких Рада міністрів АРК має у повному складі піти у відставку.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG