Доступність посилання

ТОП новини

Передвиборчі плани кримських комуністів


Передвиборчі плани кримських комуністів

Симферополь, 8 листопада 2001 - На останньому мітингу лівих у Симферополі Леонід Грач заявив, що після весняних парламентських виборів планує залишитися головою Верховної Ради Криму. Тим часом Кримський реском Компартії України рекомендував партійному з’їзду включити Леоніда Грача у виборчий список КПУ.

Як вважають місцеві спостерігачі, майстер політичних інтриг Леонід Грач на виборах гратиме на два фронти, якщо тільки це дозволятиме виборче законодавство. Останній пленум Кримського рескому Компартії України нещодавно ухвалив рішення рекомендувати партійному з’їзду висунути кандидатами в народні депутати України в багатомандатному загальнодержавному окрузі від КПУ 13 кримчан, в тому числі – на одне із чільних місць – 1-го секретаря рескому Леоніда Грача.

Однак, на мітингу в Симферополі 7 листопада лідер кримських комуністів заявив про свої наміри провести до Верховної Ради автономії не 32 депутати, як зараз, а 60, тобто дві третини від усього депутатського корпусу. Водночас він наголосив, що саме тому збирається і після виборів залишатися головою кримського парламенту. Таке роздвоєння місцеві спостерігачі пояснюють тим, що Леонід Грач насправді свої подальші плани відкоригує за результатами виборів. Наприклад, після кампанії 1998 року він відмовився від мандату народного депутата України і включився в боротьбу за крісло спікера кримського парламенту.

Тепер, щоб розширити соціальну базу, для участі у виборах до Верховної Ради АРК кримські комуністи створюють так званий “Блок Леоніда Грача”. Російські політичні “піарщики”, які працюють зі спікером, схоже, вважають, що популярність голови ВР автономії в Криму вища, аніж популярність комуністичної ідеї. А щоб отримати додаткові голоси на виборах до українського парламенту реском рекомендовав партійному з’їзду ввести до списку КПУ двох кримських татар. Причому секретар Залізничного Симферопольського райкому Компартії Зарема Катушева має потрапити до прохідної частини виборчого списку. Схоже, це не останній вдалий передвиборчий хід комуніста Грача. Втім, його політичні опоненти теж не дрімають, але про це – іншим разом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG