Доступність посилання

ТОП новини

Нерозкриті злочини України


Нерозкриті злочини України

Київ, 13 листопада 2001 - Згідно з оперативними даними МЗС, кількість розкритих резонансних убивств та особливо тяжких злочинів не збільшується: це пов’язано не стільки з високою якістю виконання таких злочинів, скільки з проблемами у середині правоохоронних органів. Досі не з’ясовано, хто виконав і хто стоїть за убивством нашого колеги Вадима Бойка, фінансиста – “батька” гривні Вадима Гетьмана, віце-голови Державної комісії з цінних паперів Олексія Ромашка. Іноді ниточки від місця злочину тягнуться у нікуди, іноді – у такі високі сфери, що подальше розслідування небезпечне для життя слідчих. А іноді, за словами Юрія Гайсинського, банально не вистачає грошей – і для нормальної оплати праці рядових міліціонерів та офіцерів – правоохоронців, і для проведення процесу розслідування, і для забезпечення технікою експертів.

А ще варто згадати сумно звісну корупцію, яка гальмує розслідування, і наявність в Україні досить серйозних кланів, що їх звично українські політологи називають “групами за фінансово-промисловими інтересами”. Можливо, це теж не дозволяє прокуратурі нормально розслідувати справу за фактом загибелі 22 жовтня охоронця і водія голови Верховної Ради – Павла Потеряйка та Олександра Скляра. От і цитує пан Гайсинський дані судово-медичної експертизи про кількість проміле алкоголю у крові загиблих Потеряйка і Скляра.

Цікаво, допоки кількість проміле у крові визначатиме рівень готовності прокуратури і міліції розкривати злочини, які заперечують священне право людини на життя?

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG