Доступність посилання

ТОП новини

Демографічна ситуація в Одесі погіршується


Демографічна ситуація в Одесі погіршується

Одеса, 14 листопада 2001 - Одесити за останній рік не стали здоровішими. Захворюваність у причорноморському місті зросла у двічі. Значне занепокоєння лікарів викликає здоров’я молоді призовного віку. З 10 хлопців, які проходять медичну комісію перед службою у Збройних Силах, вісім, як мінімум, мають п’ять хронічних захворювань.

Демографічна ситуація так само є у критичному стані. Щороку, згідно зі статистичними данними, в Одесі вмирає більше шести тисяч чоловік. Саме тому Південну Пальміру вже найближчим часом навряд чи можна буде назвати містом мільйонником.

Про ці жахливі факти йшла мова на зустрічі керівника міського управління охорони здоров’я з журналістами, яка була проведена за підсумками роботи лікувальних закладів міста за 10 місяців поточного року.

“Хворий потрапивши до лікарні має прихопити з собою все, включно з ліжком, а перед тим уважно вивчити довідник хірурга та надати сам собі необхідну медичну допомогу”.

Такий медичний анекдот вже тривалий час є популярним у лікарів Одеси.

Реальністю Він не став лише завдяки надходженню до медичних закладів міста позабюджетних коштів на підтримку станцій “швидкої допомоги” та на закупівлю інсуліну. А це, лише за десять місяців поточного року – шість мільйонів гривень.

З великими проблемами реалізується і програма з профілактики та боротьби з туберкульозом. Всі тубдиспансери нині, за словами керівника міського управління охорони здоров’я Олени Якименко, вже забезпечені ренгенплівкою.

Реальною, тим часом, залишається двомісячна заборгованість з виплати зарплати перед лікарями Одеси.

Скаржаться вони і на відсутність будь якої підтримки з боку Міністерства охорони здоров’я України. А накази, які надходять з Києва, часто суперечать один одному.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG