Доступність посилання

ТОП новини

Анатолій Кінах побував в Одесі


Анатолій Кінах побував в Одесі

Одеса, 19 листопада 2001 - Минулої суботи в Одесі побував голова українського уряду Анатолій Кінах. Він, серед іншого, мав зустрічі з керівниками міста та області, цікавився долею Чорноморського пароплавства.

Проти визнання Чорноморського пароплавства банкрутом виступив прем”єр-міністр Анатолій Кінах на нараді в Одеській обласній державній адміністрації. Він висловився досить жорстко. “Забороняю використовувати такий термін як банкрутство щодо ЧМП”

За словами голови уряду України, мова має йти про санацію, тобто, фінансове оздоровлення підприємства. Як каже пан Кінах, - розмови про банкрутство та надзвичайно складний стан пароплавства призводить до арешту власності ЧМП у іноземних портах.

На думку Міністерства транспорту України, пароплавство не може здійснювати господарську діяльність через боргів. Зовнішня заборгованість ЧМП складає 82 мільйони американських доларів. А з виплати зарплати 23 мільйони.

З такою позицією поговився і народний депутат України, від міста Одеси, Юрій Кармазин який свого часу входив до складу спеціальної комісії парламенту у справі Бласко-ЧМП

“Прем”єр абсолютно правий у згаданому випадку. Це якраз те, про що я казав ще півроку тому під його попереднього візиту в Одесу. Тоді я виступав перед обласним владним активом у приміщенні державної адміністрації і сказав, що колишній прем”єр-міністр Валерій Пустовойтенко огосив про те, що ЧМП буде банкрутувати і у зв”язку з цим у Чорноморського пароплавства виникли нові проблеми.

Більше того, на засіданні уряду я виступив з різкою критикою того, що лише 16 відсотків працівників Держдепартаменту морського і річкового транспорту мають вищу морську освіту. Уявіть собі що ми взагалі будуємо в державі...

Нажаль, Анатолій Кінах не може одночасно очолювати і уряд і займатися міністерством транспорту. А міністр транспорту Валерій Пустовойтенко займається більше справами Народно демократичної партії ніж державною посадою. Якби Він займався справами міністерства транспорту то Україна вже викупила б пароплав “Одеса”, який шість років стоїть під арештом у італійському парту Неаполь і зараз продається за безцінь. Судно “Одеса” є гордістю України, символом Одеси, флагманом українського пасажирського флоту”

Тим часом, жваве обговорення на проведеній в Одесі спеціальній нараді, за участю голови українського уряду, викликала проблема соціальних виплат. На думку пана Кінаха, це одна з найголовніших проблем Одеської області.

Він повідомив, що загальна заборгованість з виплати зарплати в Україні, на початок поточного місяця, складає шість мільйонів 300 тисяч гривень. З них понад шести мільйонів – в Одеській області. Одночасно на неї припадає 67 відсотків сумарної соціальної заборгованості всіх місцевих бюджетів країни. Це приблизно 12 мільйонів гривень.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG