Доступність посилання

ТОП новини

Валерій Пустовойтенко повідомив інтернет-виданню "Українська правда" про наявність у нього матеріалів про нові подробиці вбивства журналіста Георгія Гонгадзе


Валерій Пустовойтенко повідомив інтернет-виданню ''Українська правда'' про наявність у нього матеріалів про нові подробиці вбивства журналіста Георгія Гонгадзе

Голова парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Юрій Кармазін просить генерального прокурора України Михайла Потебенька провести перевірку і ухвалити рішення про порушення кримінальної справи за ознаками приховування особливо тяжкого злочину щодо міністра транспорту Валерія Пустовойтенко.

Як сказано в депутатському запиті на ім'я генпрокурора, міністр транспорту, лідер Народно-демократичної партії В.Пустовойтенко повідомив інтернет-виданню "Українська правда" про наявність у нього матеріалів Агентства журналістських розслідувань Росії про нові подробиці вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, які він "ретельно приховує і виголосить лише після парламентських виборів".

За словами Ю.Кармазіна, В.Пустовойтенко "також визнає, що йому відомі особи, причетні до цього злочину, але також до виборів їх не назве".

Ю.Кармазін вважає, що оприлюднена інформація вимагає проведення негайної і ретельної перевірки, "оскільки у разі її достовірності є очевидною наявністю в діях В.Пустовойтенко ознак злочину, передбаченого ст. 396 Кримінального кодексу України – приховання особливо тяжкого злочину – вбивства".
XS
SM
MD
LG