Доступність посилання

ТОП новини

“Батьківщина” та “Отєчество” на вибори йдуть разом


“Батьківщина” та “Отєчество” на вибори йдуть разом

Симферополь, 22 листопада 2001 - Днями однойменна газета “Російської общини Криму “Отєчество” повідомила, що ця організація на вибори йде з партією “Батьківщина”.

“Російська община Криму “Отєчество” – одна з небагатьох проросійських організацій півострова, яка не увійшла до жодного з існуючих в регіоні “Русскіх блоків”. Нагадаю, що останніх в Криму створено уже два й обидва збираються боротися за депутатські мандати Верховної Ради України. Правда, одні – разом з “Російським Двіженієм України”, інші – з не менш екзотичною Партією слов’янської єдності. А ось РОК “Отєчество”, за словами її лідера Бориса Зажигаєва, на вибори йде з всеукраїнською партією “Батьківщина” і підтримує блок Юлії Тимошенко.

Раніше “Отєчество” не було помічено у якійсь впливовості на політичне життя Криму, але ця проросійська організація ніколи не відчувала проблем із фінансами. Вона має два консультаційні пункти з отримання кримчанами російського громадянства і видає 10-тисячним накладом тижневик “Отєчество”.

Кримська організація “Батьківщини” теж не дуже впливова в Криму структура, хоч, на відміну від керівництва партії, з право-центристськими національно-демократичними організаціями в автономії дружбу не водить. Кримська “Батьківщина” свого часу не увійшла до місцевого відділення “Української правиці”, відмовилася брати участь в роботі Громадського комітету з відкриття в Криму українських шкіл.

Народний депутат України від Криму, він же один з лідерів кримської “Батьківщини” Олексій Ременюк в інтерв’ю газеті “Отєчество” відразу наголосив, що його партія займає “не націоналістичну позицію” і стоїть на тому, що “в Україні має бути дві державні мови – українська і російська, а в Криму – три: російська, українська і кримськотатарська”. Схоже блок Юлії Тимошенко в Криму робитиме ставку на так звану “російську карту”. Втім, на неї ставитимуть обидва “Рускіх блока”, комуністи, а також партія “Союз”, лідери якої тісно контактують з “Трудовою Україною”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG