Доступність посилання

ТОП новини

Створення Асоціації мережевих телерадіомовників


Створення Асоціації мережевих телерадіомовників

Київ, 29 листопада 2001 - Телебачення, радіо є не просто засобами масової інформації, а важливим чинником усіх процесів, що відбуваються в країні. Зрештою це і особлива економічна структура, яка фінансово залежить від рекламодавця . Ситуація в інформаційному просторі країни постійно змінюється, і очевидно саме ця обставина зумовила створення Асоціації мережевих телерадіомовників, яка матиме плив і на діяльність регіональних мас-медіа.

В Україні створено Асоціацію мережевих теле- і радіомовників у складі телевізійних каналів: “Новий канал”, “ISTV”, “СТБ”, “ТЕЛЕ Один” та радіо : “Довіра-Ніко-FM”, “Радіо-Люкс”, “Хіт-FM”, “Наше радіо”. У Києві на прес-конференції представники цих теле- та радіокомпаній підписали Статут. За словами голови Асоціації генерального директора телеканалу ISTV Олександра Богуцького, Асоціація не ставить перед собою якихось політичних завдань і її створення не пов’язано із виборами. Вона має намір відстоювати лише свої корпоративні інтереси. А серед них найперше питання пов’язане із рекламою, яка є основним джерелом коштів. Кількість і вартість реклами залежить від рейтингу теле- чи радіопередачі. Він вимірюється за допомогою спеціальних електронних приладів піплметрів, які встановлюються вибірково у квартирах і фіксують які програми на яких каналах і в який час дивляться члени цих сімей. Однак є та особливість що пілпметри встановленні лише у великих містах і не враховують мас-медіа-вподобань у невеличких містечках.

Окрім цього, кількість приладів, що вимірюють рейтинги, є невеликою, а значить похибка у показниках значна. Така ситуація лише на руку найбільшим телекомпаніям таким як 1+ 1 та Інтер.

Втім, якщо зважити на завдання і цілі Асоціації то вони перехрещуються із взаємовигідною співпрацею із регіональними та місцевими теле- та радіокампаніями.

Місцеві та регіональні теле- та радіоканали у своїй більшості перебувають у скрутній ситуації. То ж співпраця із новоствореною асоціацією може виявитися для них рятувальним кільцем. Втім для асоціації, як стверджують її засновники, основне аби на медіа - ринку було створено єдині для всіх правила гри і щоб свої умови диктували не монополісти, а слухач і глядач.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG