Доступність посилання

ТОП новини

Рік церкви методистів в Одесі


Рік церкви методистів в Одесі

Одеса, 3 грудня 2001 - В Одесі, у приміщенні Клубу санаторію “Лермонтовський” Об’єднана українська церква методистів “Святий шлях” святкувала першу річницю. Рівно рік тому відбулися перші збори громади віруючих методистів у причорноморському місті.

Урочисті збори в Одесі були надзвичайно вражаючими. Добрий настрій був не лише у віруючих які цього дня заповнили зал клубу, але так само у пастирів, у молоді яка виступала перед ними з піснями, гімнами які прославляють Бога.

Для десятьох членів громади цей день став особливим. Їм було вручено документи, які засвідчують їхню приналежність до об”єднаної церкви методистів.

Але, особливо хвилювався у цей день пастор церкви Петро Мартьянов. За його словами: “Нині ми відчуваємо єдність між людьми і прагнемо показати це у власному житті, дії. Ми провели чимало цікавих заходів. Відвідували будинок людей похилого віку з делегацією Фінляндії. Організували там концерт духовної музики.

Церква методистів за минулий рік знайшла взаєморозуміння з багатьма церквами. Зокрема, заключним етапом взаємин було проведення вперше в Одесі та в Україні Фестивалю “Христиани, які співають”, у якому взяли участь представники більше 15 церков, різноманітних місій”.

Об’єднана українська церква методистів в Одесі має і чимало планів на майбутнє. Це, перш за все, співпраця з різноманітними громадськими та інформаційними організаціями. Зокрема, заплановано проведення кількох телевізійних програм, спільно з радіостанцією “Гармонія миру”.

Чимало заплановано і у зв’язку з наближенням Різдв’яних свят. Вже є запрошення до будинку людей похилого віку та до жіночої колонії де заплановано передати кілька десятків Біблій.

Учасників урочистих молитовних зборів привітав і Президент Чорноморського християнського центру “Місія для мореплавців” Олександр Сорокін. Він повідомив, що Об’єднана церква методистів в Одесі є “маленькою, але міцною дружньою командою. Лише місяць тому церква була зареєстрована офіційно.

Те, що вони робили до того і навіть те, що кожна їхня зустріч розпочинається з молитви-співу “Боже, Україну бережи” – є можливість зробити висновок, що це люди чесні, які хотіли б всі міжконфесійні непорозуміння закреслити.

Трохи вони допомагали і у нашій праці, незважаючи на те що нині у них немає великих можливостей”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG