Доступність посилання

ТОП новини

Ще раз про морські справи з Одеси


Ще раз про морські справи з Одеси

Одеса, 3 грудня 2001 - З Лондона цими днями повернувся Президент Чорноморського Христианського центру, представник англіканської “Місії морякам” Олександр Сорокін. Поїздка була робочою і про неї пан Сорокін розповів:

“Я був у Лондоні для того щоби вирішити деякі технічні проблеми нашої капеланської роботи в Одесі. Питань для тривалих обговорення було дуже багато.

Це відзеркалює проблеми які є актуальними нині перед українським флотом.

Цікаво те, що торговельний флот України, у разі стабільної роботи, міг би приносити Україні прибуток у розмірі від одного до двох мільярдів американських доларів.

Нехтування проблемами флоту призвело до катастрофічного його стану. Деякі діячі в Україні нині мислять категоріями вже не великої морської, а великої залізничної держави...Але, слід вже трохи задуматися і змінити існуючий стан справ...”

Ігор Столяров: В Одесі побував Міністр транспорту України Валерій Пустовойтенко побував в Одесі і провів презентацію нового Українського комерційно флоту.

Яким є Ваш коментар з цього приводу?

Олександр Сорокін: Я дуже поважаю пана Пустовойтенка. Я дуже поважаю його наміри, але я не знаю яким чином як це все буде виглядати. Доречі, до Лондону я летів з представником Держфлотінспекції, який мав намір взяти участь у конференції ІМО – підрозділу який вирішує всі питання. Необхідність поїздки була викликана тим, що на початку 2002 року всі сертифікати та ліцензії, дипломи українських моряків стають нечинними у міжнародному просторі. Саме тоді десятки тисяч фахівців не зможуть виконувати професійних обов’язків не лише на закордонних суднах, але і на тому самому флоті про який говорив міністр транспорту України.

Українська сторона прагне встигнути підготувати необхідні докуменити та виправити існуючий стан справ”.

Ігор Столяров: Наскільки я знаю, під час перебування у Лондоні Ви обговорювали і подальшу долю україномовного морського бюлетеню, який видається в Одесі силами “Місії морякам”. Що можете розповісти про це?

Олександр Сорокін: Для мене було несподівано, що перші спеціальні україномовні сторінки бюлетеня для моряків викликали такий інтерес.

Такий бюлетень в історії України ще не видавався. Може саме тому він став таким популярним.

Цими днями я одержав запрошення з Франції, де мова йде про можливості поширення цього інформаційного бюлетеня.

Доречі, вже нині бюлетень поширюється у багато країн світу за допомогою Інтернету. Великий попит відчуваю у США, Канаді, Австралії, Великій Британії, Німеччині та багатьох інших країнах. Бюлетень одержує до 150 адресатів у портових містах в різних країнах світу.

Бюлетень і далі буде поширюватися за допомогою Інтернета.

З нового можу сказати, що незабаром на сайті морської капеланської організації “Місія морякам” \з центром у Лондоні\ цей бюлетень щотижнево буде оновлюватися. Зараз це питання є на розгляді”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG