Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 5 грудня 2001 - Газета “Вечірні вісті” переповідає читачам інформацію від керівництва Фонду “Відродження”: серед українських телекомпаній не знайшлося охочих взяти участь у конкурсі на організацію телевізійних дебатів учасників виборчого процесу. Саму ідею ніхто не відкидав. Ніхто не був проти появи на екранах таких політиків, як : Литвин, Медведчук, Горбулін. Але коли справа доходила до прізвищ Олександра Мороза і Юлії Тимошенко виростала глуха стіна. Про це часопис повідомляє в статті “Чесні вибори для усіх... крім Мороза і Тимошенко”.

Згадує прізвище лідера соціалістів і газета “Сільські вісті”, яка стверджує, що команда президента Леоніда Кучми вкотре і вкотре використовує “карту Збігнєва Бжезинського” з метою політичного знищення Олександра Мороза і очолюваної ним соцпартії”. Завдання у нинішньої влади просте, - наголошує часопис, - “будь-що знищити Мороза і соціалістів, аби вони не пройшли в парламент на виборах”. Подробиці – у статті “Торохтія везуть і себе попереду несуть”.

А ось газета “Сегодня” пише про іншого політика – Володимира Горбуліна, який, за інформацією часопису, в нещодавньому рейтингу українських політиків піднявся до 15 місця. Про причини своєї популярності сам Володимир Горбулін розмірковує в сьогоднішньому числі газети.

Пише про рейтинги і газета “Україна молода”, яка інформує, що згідно результатів опитування, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень і центром “Соціальний моніторинг” пересічний українець не довіряє ані центральним, ані місцевим органам влади. І лише кожний сьомий українець переконаний у щирій зацікавленості президента Кучми у проведенні чесних і демократичних виборів до Верховної Ради. З іншими цифрами можна ознайомитися в статті “Високопоставленим” обіцянкам віри немає”.

Тим часом, як стверджує дописувач газети “Молодь України”, без довіри до влади, надто – місцевої, не можливо уявити собі цивілізованої держави. Про те, як відновлюється довіра жителів Києва до столичної влади – оповідається на другій шпальті часопису.

А на першій, у статті “Бюджет став “жертвою” наступних виборів. А кодекси – виборчим “подарунком”?” – можна довідатися – якими проблемами зараз переймаються народні депутати.

“Чи всі телезасоби хороші в антитерористичній боротьбі?” – відповідь на це намагається з”ясувати газета “День”. У рубриці “Запитання “Дня” над цим також розмірковують українські журналісти. Так, на думку Наталії Лігачової навіть у такій “священній боротьбі”, як боротьба з тероризмом далеко не всі засоби є прийнятні. Надто – демонстрація насильства на телеекранах.

“Війна в Афганістані: екологічний аспект” - у публікації під таким заголовком газета “Демократична Україна” на підставі отриманих результатів наукових досліджень розглядає можливі екологічні наслідки військових дій проти міжнародних терористів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG