Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 5 грудня 2001 - Після вступу в силу Податкового кодексу в Україні будуть найнижчі серед європейських країн податки. Згідно з проектом, максимальна сума податків з фізичних осіб зменшиться від 40 до 25 відсотків. А податок на прибуток складе не більше ніж 25%. І це тоді, як в Бельгії аналогічний податок – 39 %, Німеччині – 35%, а у Франції – 33%. Про це сьогодні розповідає газета “Правда України” у статті “Азаров обіцяє найнижчі податки в Європі”.

Втім, докладніше про проект податкового кодексу Голова податкової адміністрації оповідає в газеті “День”. У публікації, що має заголовок “Наші багаті не дуже налякані” Микола Азаров розмірковує над причинами, які сприяють розвиткові тіньового бізнесу в Україні, про те - як його можна легалізувати і що заважає Україні здійснити економічний прорив.

В цьому ж числі “День” намагається знайти відповідь на питання “Що сьогодні може вселити українському суспільству оптимізм?”, а також привертає увагу до проблеми побутового насилля в українських сім”ях. Найголовнішими причинами подібного насилля від якого здебільшого потерпають жінки, автори публікації називають патріархальність сімей, терпимість як показник порядності, а також відсутність демократії. Звідси – і небажання противитися насильству. Але найприкріше в цій ситуації те, - наголошено у статті, - що сім’я, яка раніше асоціювалася з безпекою і захистом від усієї мінливості зовнішнього світу, зараз перетворюється осередок жорстокості.

Хоча, як стверджує газета “Вечірні вісті”, умови виживання в політичному значно жорсткіші. У статті “Ідея регіонів – релікт совдепії, який може дати небезпечні метастази” часопис наголошує, що український регіоналізм бере початок ще від радянських часів, коли вирішальну роль відігравали дві групи партноменклатури: дніпропетровська і донецька. Нинішня влада, що є прямою спадкоємницею радянської кланової системи і ті, хто грає в політику за її правилами, вирішили узаконити існуючий стан речей. І зараз ці неформальні “тіньові” утворення мають у політичному житті доволі солідну вагу.

А ось до чого це може призвести розповідає газета “Україна молода”.У статті “Донбас без українців” оповідається про прагнення деяких осіб приєднати цей східний регіон до Росії, і знищити навіть паростки всього українського, що з великими потугами проростають на Донбасі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG