Доступність посилання

ТОП новини

Знову конфлікт між гілками кримської влади


Знову конфлікт між гілками кримської влади

Симферополь, 11 грудня 2001 - Прем’єр-міністр Криму Валерій Горбатов у понеділок уперше публічно визнав, що між кримським урядом і парламентом автономії виникло протистояння. Однак, він вважає, що воно не пов’язане з політикою. Як заявив Валерій Горбатов в інтерв’ю журналістам, причина протистояння між гілками влади в Криму полягає в економічній безграмотності парламенту автономії.

За словами кримського прем’єра, саме ця економічна безграмотність кримського парламенту не дозволяє вирішувати соціально-економічні проблеми півострова. Цитую: "Люди просто не розуміють, які треба було ухвалити зміни в бюджеті автономії для того, щоб віддати населенню зарплату", - вважає Валерій Горбатов. Водночас він заявив, що відносини між парламентом та урядом не залежать від приналежності їхніх керівників до різних партій, навіть у переддень виборів. Насправді уряд Криму продовжуватиме використовувати всі свої можливості для розв’язання соціально-економічних проблем півострова, а не для того, щоб "довести комусь, що хтось тут більш головний, а хтось менш", - заявив пан Горбатов.

Тим часом місцеві журналісти нагадують, що кримський прем'єр уперше чітко позначив політичне протистояння між виконавчою і представницькою гілками влади в Криму на конференції республіканської організації партії "Трудова Україна" 1 грудня. Тоді пан Горбатов назвав головними опонентами на майбутніх виборах Компартію і так званий "Блок Грача". На думку Валерія Горбатова, прихід лівих сил до влади в Криму призведе до подальшого політичного протистояння в регіоні. Нагадаю, що на посаду голови Ради міністрів АРК Валерій Горбатов був призначений наприкінці липня нинішнього року, переважно голосами депутатів-комуністів.

Тепер лідер кримських комуністів, голова Верховної Ради Криму Леонід Грач звинувачує Валерія Горбатова і “Трудову Україну”, яку той чолює в Криму, у невиконанні попередніх домовленностей. Крім того, за словами Леоніда Грача, “хтось із Києва чи Одеси нашіптує прем’єру» і той робить політичні випади проти спікера. Більшість місцевих спостерігачів відзначає, що теперішні стосунки Леоніда Грача і Валерія Горбатова абсолютно точно копіюють стосунки спікера з тодішнім кримським прем’єром Сергієм Кунициним на першому етапі їхнього спів-існування у 1998-99 роках. Правда, тепер етап від демонстрації дружби до публічних звинувачень нинішні кримські керівники пройшли значно швидше. А далі буде ще цікавіше. Як прогнозують деякі спостерігачі, з початком виборчої кампанії Леонід Грач і Валерій Горбатов стануть не просто політичними опонентами, а справжніми ворогами.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG