Доступність посилання

ТОП новини

Запровадження жорсткого іміграційного контролю на українському кордоні


Запровадження жорсткого іміграційного контролю на українському кордоні

Київ, 13 грудня 2001 - З 12-го грудня Україна запровадила жорсткий контроль за перетином державного кордону і перебуванням у державі іноземних громадян. Про це повідомили прес-служби міністерства закордонних справ України та Державного комітету з охорони держкордону.

Від минулої середи, кожен іноземець при перетині державного кордону України повинен показати паспорт з українською візою і заповнити так звану “іміграційну картку”. Цей документ вимагає відповіді на наступні запитання: паспортні дані, мета і термін перебування в Україні – при цьому останній не повинен перевищувати дев’яноста днів. У разі перебування іноземця в Україні довше цього терміну, необхідно заповнювати іміграційну картку повторно. Як інформує прес-служба Держкомкордону, картка має дві частини: першу після заповнення іноземний гість має залишити прикордоннику, який заводить вказані у ній дані до центральної комп’ютерної бази данних. Друга частина картки залишається у гостя на руках і слугує своєрідною реєстрацією при перебуванні в Україні. А при від’їзді з України іноземець віддає документ прикордоннику.

Експерти Європейського Союзу, які називають Україну “відстійником для нелегальної міграції” або ж “транзитною територією для нелегалів”, позитивно розцінили крок українських урядових інституцій: запровадження іміграційних карток з часом загальмує рух нелегальних мігрантів через Україну, і дозволить офіційному Києву контролювати міграційні процеси усередині країни. Тим більше, що іміграційні картки мають заповнювати і громадяни сусідніх з Україною держав, включно з так званими країнами “ближчого зарубіжжя”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG