Доступність посилання

ТОП новини

ТУНДРА в Криму – плани наполеонівські


ТУНДРА в Криму – плани наполеонівські

Симферополь, 13 грудня 2001 - Виборчий блок “За єдину Україну” на майбутніх виборах планує в Криму отримати рішучу перемогу. Таку заяву зробив прем’єр-міністр АРК, лідер республіканської організації “Трудової України” Валерій Горбатов, виступаючи цього тижня на конференції кримських “регіоналів”. Цей партійний захід зібрав майже майже всю владну, господарську і підприємницьку еліту автономії.

Конференцію кримської організації Партії регіонів своєю присутністю відзначили і голова кримського уряду, “трудовик” Валерій Горбатов, і представник Президента України в Криму, аграрій Анатолій Корнійчук, і радник Президента, народний демократ Сергій Куницин. Лідер кримської організації Партії регіонів, колишній представник президента в Криму, а нині керівник одного з кримських управлінь Податкової Адміністрації Василь Кисельов виглядав щасливим. На вогник до регіоналів завітали й лідери місцевих відділень Демократичного Союзу, Партії зелених, СДПУ(о) та партії “Союз”.

Там же на конференції було повідомлено про те, що в парламенті автономії буде створено міжфраційну групу “За єдиний Крим”, яка об’єднає понад половину депутатів. Координатором виборчого блоку “За єдину Україну” у Криму, як повідомив Василь Кисельов, призначено кримського прем’єра Валерія Горбатова. А той уже визначив головних суперників на виборах – це комуністи і так званий “Блок Грача”. Втім, кримські “заєдино-українці” лівих не бояться. Вони вже зараз ділять округи як до українського, так і до кримського парламентів. Практично всі 10 округів, де обиратимуться народні депутати України від Криму, вже мають своїх потенційних господарів – потужних політиків, підприємців, або чиновників.

Тим часом головний кримський політичний опонент “заєдино-українців” Леонід Грач демонструє свою впевненість у власній перемозі. Він каже, що у ці округи виставить найсильніших своїх однопартійців. Сам Леонід Грач, за попередніми даними, піде за списком КПУ та виставить свою кандидатуру до кримського парламенту у мажоритарному окрузі в Керчі, і лише після виборів визначатиметься – де працювати: у Києві чи Симферополі.

Уже перше зіткнення блоку “За єдиний Крим” і “Блоку Грача”, як очікується, станеться ще до офіційного початку виборчої кампанії. 19 грудня розпочнеться зимова сесія кримського парламенту, на якій планується створити кримську виборчу комісію. Обидва блоки намагатимуться посадити туди якомога більше своїх людей.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG