Доступність посилання

ТОП новини

Інтерв’ю депутата Державної Думи Росії, голови заступника парламентського комітету у справах СНД та зв’язках із співвітчизниками В’ячеслава Ігрунова


Інтерв’ю депутата Державної Думи Росії, голови заступника парламентського комітету у справах СНД та зв’язках із співвітчизниками В’ячеслава Ігрунова

Київ, 14 грудня 2001 - Юлія Жмакіна: Пане Ігрунов, чи вважаєте Ви ефективним нинішній українсько-російський економічний форум у Харкові?

В’ячеслав Ігрунов: Форум у Харкові виявився достатньо ефективним. Тут було внесено дуже багато пропозицій, кожна з яких може серйозно покращити клімат у бізнесі між Росією та Україною. Втім, як і змінити та покращити політичні стосунки між державами. Президент Кучма і Президент Путін залишилися дуже задоволені результатами зустрічі у Харкові. Крім того, тут домовилися про те, щоб ці зустрічі стали регулярними.

ЮЖ: Яким є національний інтерес Росії щодо України в економічному плані?

ВІ: Перш за все абсолютно очевидно, що Росія і Україна у багатьох аспектах є конкурентами на світовому ринку. І діючи всупереч інтересам один одного, часто наносять економічні збитки. У цьому плані одне з головних завдань – це координованість поведінки обох країн на світовому ринку. Друге завдання – використовувати кооперативні зв’язки, які існували ще в епоху Радянського Союзу, для підвищення ефективності виробництва. Наступне – кожна з наших країн є достатньо великим ринком одна для іншої. У тому числі, і ринком праці. Бо перетік капіталів і трудових ресурсів може вельми серйозно підвищити економічну ефективність наших країн.

ЮЖ: Яке значення для Росії має участь у добудові Рівненської та Хмельницької атомних електростанцій?

ВІ: Взагалі, будь-яка кооперація, будь-яка участь Росії у серйозному проекті – це джерело прибутку. Джерело прибутку для країни, для людей. Тут жодного інакшого, крім економічного інтересу, для Росії не існує. Крім того, я думаю, що взагалі кооперація між Росією та Україною в атомній галузі також сприяла б реалізації того самого ядерного палива, яке у надлишку має Росія.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG