Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Криму відмовляється фінансувати парламентську газету


Уряд Криму відмовляється фінансувати парламентську газету

Симферополь, 18 грудня 2001 - У вівторок прес-центр Верховної Ради Криму повідомив, що уряд автономної республіки відмовляється фінансувати парламентську газету “Кримскіє ізвєстія”. Це стало ще одним штрихом до картини політичного протистояння між главами парламенту та уряду Криму.

У газеті Верховної Ради АРК “Кримскіє ізвєстія” склалася критична ситуація – про це повідомив парламентський прес-центр. Трудовий колектив, якому зарплата не виплачується 2 місяці, готується до страйку, друкарня, якій редакція заборгувала 32 тисячі гривень, погрожує припинити друкування газети. Причина у тому, що уряд автономії вкрай неритмічно та обмежено фінансує це бюджетне видання, а останнім часом взагалі припинив виділення йому коштів.

За словами голови Постійної комісії Верховної Ради Криму з питань засобів масової інформації Євгена Максименка, він двічі особисто зустрічався з цього приводу з прем'єр-міністром Криму і міністром фінансів АРК, писав їм листи з проханням звернути особливу увагу на це “ненормальне явище”. Однак усі звернення, — наголошує прес-служба, — виявилися безрезультатними. На вимогу членів Президії повідомити, як відреагував голова Ради міністрів АРК Валерій Горбатов на звернення постійної парламентської комісії, Євген Максименко відповів буквально наступне, цитую: «Прем’єр сказав, що не хоче фінансувати «газету однієї людини». За повідомленням прес-центру Верховної Ради АРК, спікер кримського парламенту Леонід Грач розцінив ці дії як “перевищення посадовою особою своїх повноважень” Він розпорядився проаналізувати, як уряд автономії фінансує свою, урядову газету.

Тим часом прес-служба Ради міністрів Криму не дає жодних коментарів з цього приводу. За даними її співробітників, Валерій Горбатов обов’язково відреагує на такі звинувачення спікера, але пізніше. Поки що урядовці кажуть, що всі бюджетні кошти йдуть на соціальні потреби кримчан, мовляв, не до проблем парламентської газети.

А остання - місцевими спостерігачами однозначно розцінюється як видання, що пише переважно про одну людину – Леоніда Грача. За підрахунками аналітиків інколи доходило до того, що на її шпальтах розміщалося до 8 матеріалів про спікера з 3-4 його фотографіями. Втім, це справа самої газети, хоч і видається вона на кошти платників податків. Спостерігачі звертають увагу на те, що протистояння між Леонідом Грачем і Валерієм Горбатовим поглиблюється. Час показав, що заяви цих двох посадовців про співрацю, зроблені якісь 3-4 місяці тому, нічого не варті. Політична конфронтація між гілками кримської влади – наростає.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG