Доступність посилання

ТОП новини

Стуктурування кримського парламенту


Стуктурування кримського парламенту

Симферополь, 24 грудня 2001 - В кримському парламенті оголошено про створення нової фракції – “За наш Крим”. Одночасно сформовано депутатське об’єднання “За єдиний Крим”.

Депутатське об’єднання “За єдиний Крим”, про створення якого у кримському парламенті оголошено минулого тижня, залучило до своїх лав усіх депутатів Верховної Ради автономії, які мають відношення до виборчого блоку “За єдину Україну”. Таких тут набралося 35 осіб зі 100 за списком. Усі вони підтримують нинішній кримський уряд на чолі з “трудовиком” Валерієм Горбатовим. Планувалося, що це депутатське об’єднання буде дещо більшим і збере під своїм крилом понад половину кримських парламентарів.

Однак, хитрий спікер, комуніст Леонід Грач завдав удару із середини нового блоку. Про невходження до “Єдиного Криму” заявили колишні палкі прихильники Валерія Горбатова депутати Віталій Панаїд і Володимир Поліщук. Обидва повідомили про створення нової фракції “За наш Крим”, куди поки що увійшли 8 парламентарів. Фракція немає жодного відношення до блоку “Наша Україна” Віктора Ющенка, а, за словами пана Поліщука, має на меті сприяння порозумінню між урядом і парламентом автономії.

Втім, критичні стріли з боку лідерів фракції “За наш Крим” переважно були спрямовані на адресу “Єдиного Криму”. Зважаючи, що Володимир Поліщук є заступником голови Рахункової палати АРК, яка перебуває під повним контролем Леоніда Грача, місцеві спостерігачі схиляються до думки про черговий вдалий хід кримського спікера, під яким знову захиталося владне крісло.

Саме бажання зняти з посади Леоніда Грача й об’єднало у блоці “За єдиний Крим” таких політиків, як Сергій Куницин, Володимир Тутеров, Василь Кисельов та інших, які ще кілька місяців тому були непримиренними політичними ворогами. Втім, реально спробувати замахнутися на крісло Грача - нові опозиціонери зможуть лише наприкінці січня наступного року, коли розпочнеться чергова 9-та сесія кримського парламенту.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG