Доступність посилання

ТОП новини

Чим може загрожувати українській економіці введення торговельних санкцій з боку США?


Чим може загрожувати українській економіці введення торговельних санкцій з боку США?

Київ, 26 грудня 2001 - Як і очікувалось, Верховна Рада так і не змогла ухвалити закон “Про державне регулювання виробництва, експорту, імпорту дисків для лазерних систем зчитування”. У відповідь, Сполучені Штати, як і попереджали, з 23-го грудня запровадили торговельні санкції проти України. Чим це може загрожувати українській економіці?

З одного боку, аудіо, відео і комп’ютерне піратство приносить українським виробникам великі прибутки, українським споживачам – недорогі касети і CD, бюджетам різних рівнів – значні прибутки. Це вже не кажучи про тисячі робочих місць у різних куточках держави – там, де знаходяться заводи-“пірати”.

Але навряд чи розміри прибутків і бюджетних відрахувань перевищують 75 мільйонів доларів США – саме у таку суму обійдуться Україні економічні санкції. І навряд чи зрадіють працівники металургійних підприємств, заводів з виробництва взуття та інших – саме цю продукцію відтепер буде виключено зі списку українського експорту до США. На думку фахівців Міністерства промислової політики, такий крок Вашингтона може спричинити соціальну кризу у “металургійних” областях України.

Україна – за словами міністра закордонних справ Анатолія Зленка – продовжує сподіватись на асоційоване членство в Євросоюзі. І забуває при цьому, що це можливе лише за умови виконання вимог Світової організації торгівлі і, відповідно, законодавчої бази для боротьби з аудіо- відео і SoftWare піратством.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG