Доступність посилання

ТОП новини

Меджліс кримськотатарського народу визначився з кандидатами у народні депутати України


Меджліс кримськотатарського народу визначився з кандидатами у народні депутати України

Симферополь, 2 січня 2002 – “Меджліс кримськотатарського народу вживе всіх необхідних заходів для того, щоб виборці – кримські татари на майбутніх виборах 2002 року підтримали кандидатів блоку "Наша Україна"”, – про це йдеться в заяві цього представницького органу кримських татар, поширеній у Симферополі. Його прес-служба також повідомляє про рішення Меджлісу брати участь у виборах в український і кримський парламенти.

Президія Меджлісу звернулася до Віктора Ющенка з проханням включити голову цього представницького органу кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва до першої двадцятки виборчого блоку “Наша Україна”, яку визначає сам лідер блоку. Як повідомляє прес-служба Меджлісу, у зверненні до Віктора Ющенка мовиться, що включення Мустафи Джемілєва до першої двадцятки виборчого блоку “Наша Україна” справило б дуже добре враження і на кримських татар, які проживають в Україні, і на всю кримськотатарську діаспору. Крім того, в Меджлісі вважають, що у такому разі кандидатуру ще одного представника кримських татар Рефата Чубарова можна було б перемістити на місце у списку, яке зараз посідає пан Джемілєв.

Водночас заступник керівника кримського штабу блоку "Наша Україна", член Меджлісу Синавер Кадиров повідомив про рішення представницького органу кримських татар брати участь у виборах і в український, і в кримський парламенти. За словами пана Кадирова, список кандидатів – кримських татар за всіма десятьма мажоритарними округами до Верховної Ради України, які розташовані на території автономії, вже затверджений Меджлісом. Усі ці кандидати висуватимуться від блоку "Наша Україна". Остаточне рішення про це ухвалюватиметься в Києві, але Синавер Кадиров наголосив, що Меджліс докладе максимум зусиль для того, щоб були затверджені саме ці кандидатури.

Пан Кадиров, як повідомляє прес-служба Меджлісу, заявив, що кримські татари також братимуть участь у виборах до парламенту автономії, але висунення їхніх кандидатур є прерогативою національного з'їзду – Курултаю. Спеціальна його сесія, як очікується, буде скликана наприкінці січня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG