Доступність посилання

ТОП новини

Афганські формування розпочали масштабну операцію з пошуку вцілілих бойовиків “Аль-Каєди”


Афганські формування розпочали масштабну операцію з пошуку вцілілих бойовиків “Аль-Каєди”

Як повідомляє агентство “Ісламік прес” із Пакистану, 800 бійців за розпорядженням ради старійшин провінції Нанґаргар на сході Афганістану перекинуті до району, де, за припущеннями, могли знайти схованку прибічники Усами бін Ладена після того, як американська авіація розбомбила їхній комплекс підземних сховищ у Тора-Борі.

Керівництво міста Кандагара продовжує переговори з командирами польових загонів у провінції Гельманд на півдні Афганістану про видачу лідера талібів мулли Мохаммада Омара.

За повідомленнями з Кандагара, командири виявляють готовність до діалогу. Очікують, що переговори можуть завершитися за 2 дні.

Як заявили учора Сполучені Штати, вони очікують, що нова афганська влада видасть їм муллу для здійснення суду над ним.

Надходять, однак, і інші повідомлення, згідно з якими місце перебування мулли, як і раніше, не відоме. Разом із ним у гірському районі Багран перебувають, за декотрими даними, щонайменше тисяча вірних йому талібів.

У Кабулі сьогодні відпущено на волю 320 талібів. На думку влади, звільнення полонених – це перший крок у справі національного об’єднання. Полонених передали старійшинам сіл і місцевим лідерам, які прибули до столиці, щоб висловити підтримку тимчасовій адміністрації Афганістану.

XS
SM
MD
LG