Доступність посилання

ТОП новини

Найяскравіші представники виборчого об’єднання “Наша Україна” виявили певну політичну обережність, відповідаючи на запитання, хто від блоку на мажоритарних округах представлятиме Івано-Франківщину


Найяскравіші представники виборчого об’єднання “Наша Україна” виявили певну політичну обережність, відповідаючи на запитання, хто від блоку на мажоритарних округах представлятиме Івано-Франківщину

Київ, 8 січня 2002 - Чи то спрацьовує інстинкт самозбереження, чи так виявляє себе українська дипломатичність. Голова Українського Народного Руху Юрій Костенко сказав, що Івано-Франківщина є традиційно патріотичним регіоном, який голосує за представників народно-демократичних сил. А тому, мовляв, проблем у цій частині Галичини не повинно бути.

Юрій Костенко:

«Якщо говорити про мажоритарні округи,то серед постатей, які балотуватимуться у народні депутати, член УНР Ігор Степанович Насалик, який балотуватиметься у своєму виборчому окрузі. Ідуть узгодження щодо інших кандидатів, зокрема представників Народного Руху України та Конгресу Українських Націоналістів. Але я думаю, що після узгодження більша частина мажоритарних округів також буде представлена національною демократією.

КОР.: Петро Порошенко, координатор блоку “Наша Україна” наголосив,що рішення стосовно кандидатів від блоку по мажоритарних округах буде ухвалено на з’їзді. Але на сьогодні, зауважив пан Порошенко, блок “Наша Україна” приділяє серйозну увагу мажоритарникам.

ПОРОШЕНКО: Приорітет віддається діючим народним депутатам. Цей принцип розподілу уже затверджений. Позиції майже усі погоджені. І 16 січня на міжпартійному з’їзді будуть затверджені усі мажоритарні округи без винятку, усі 225. Блок “Наша Україна” буде висувати кандидатів по усіх 225-и округах. По Івано-Франківську Насалик, наприклад. Народний депутат, який там працював і якого блок висуватиме на другий термін. Там буде ще кілька депутатів. До 16 січня, упродовж 5-и днів, таке рішення буде остаточно ухвалено.

КОР.: Інші політики – Геннадій Удовенко та Віктор Пинзеник, також члени блоку “Наша Україна” були ще лаконічнішими. Про конкретних кандидатів вони відмовилися говорити, мотивуючи тим, що не хочуть випереджати події. Голови партій також стверджують,що Івано-Франківщина активно голосуватиме за “Нашу Україну”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG