Доступність посилання

ТОП новини

Суд – справа однієї з екстремістських організацій, яка поєднала в собі елементи більшовицької та фашистської ідеологій – націонал-більшовистської партії Росії


Суд – справа однієї з екстремістських організацій, яка поєднала в собі елементи більшовицької та фашистської ідеологій – націонал-більшовистської партії Росії

Москва, 9 січня 2002 – Сьогодні Московський обласний суд розпочав справу про ліквідацію так званої Націонал-більшовицької партії Росії. З вимогою скасувати цю екстремістську організацію, лідером якої є скандально відомий письменник Едуард Лімонов, виступила Московська обласна прокуратура. Як вважають спостерігачі, може бути створено важливий прецедент ліквідації на території Російської федерації екстремістської організації, що вона поєднала в своїй діяльності елементи підступних ідеологій більшовизму і фашизму.

Діяльність Націонал-більшовицької партії Лімонова завжди була пов’язана з демагогією, яка властива лідеру цієї партії – еміґрантському письменнику, який в час перебудови повернувся до Росії, однак став зовсім не прихильником демократичного оновлення російського суспільства. Можна сказати, що Лімонов виступав із досить не приємними для громадян його країни гаслами. Він став людиною, що розпалювала міжнаціональну і політичну ворожнечу, не поважала власну державу. Однак, якимись гаслами діяльність Лімонова та його екзальтованих прихильників, як відомо, не закінчується. Активісти Націонал-більшовицької партії готують терористичні акти у сусідній Латвії. Як стало відомо, сам Лімонов вже розпочав операції закупівлі зброї для своєї екстремістської організації. Саме після цього його і заарештувала Генеральна прокуратура Російської федерації.

Зараз скандально відомий письменник перебуває у в’язниці й чекає суду. Як вважають, цей суд Едуард Лімонов буде зустрічати вже не як лідер Націонал-більшовицької партії Російської федерації, а як звичайний кримінальник, який має відповідати за свої дії. Якщо справді буде створено такий прецедент, і націонал-більшовицька партія РФ зникне з політичної арени своєї країни, це буде справді серйозною перемогою російської демократії. А також жестом у бік тих країн, які досі побоюються екстремістських проявів з боку російського суспільства і вважають, що це суспільство не здатне зупинити власних екстремістів.

У Латвії діяльність Націонал-більшовицької партії справді була небезпечна для громадян цієї держави. Заборона цієї партії дозволить латвійському правосуддю більш жорстко поставитися до тих активістів цієї партії, які й далі провадять свою злочинну діяльність на території цієї балтійської країни. І звичайно ж, саме російське правосуддя зможе поставити крапку на діяльності багатьох екстремістських організацій, а також притягти до відповідальності активістів цих організацій, які мають усвідомити, що екстремістські гасла, а також і вчинки, які спрямовані на підрив безпеки в Росії та інших державах, будуть серйозно каратися і зовсім не вважатися суспільством за анекдотичні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG