Доступність посилання

ТОП новини

За підсумками минулого року на Прикарпатті значно зросла кількість захворювань на туберкульоз


За підсумками минулого року на Прикарпатті значно зросла кількість захворювань на туберкульоз

Івано-Франківськ, 9 січня 2001 – Цю проблему, як дуже гостру ,окремо розглядали на засіданні Колегії обласної держадміністрації.

Порівняно з минулим роком, на Івано-Франківщині 2001 року число зареєстрованих хворих на туберкульоз зросло на 110 осіб. Яз заявила керівник Управління охорони здоров’я області Зоя Цихонь, серед виявлених хворих зменшилась кількість людей, які мають занедбану форму туберкульозу. Але водночас, 12% уражених інфекцією помирають через рік з моменту, відколи потрапляють під лікарське спостереження. Понад половину хворих на туберкульоз мешкають у сільській місцевості. Найголовнішими причинами такого поширення туберкульозу медики називають зниження життєвого рівня населення.

Хворі позбавлені належного харчування. Чимало з них не забезпечені ізольованою житловою площею.

Для прикладу, минулого року хворим на туберкульоз не було виділено жодної квартири. Не оснащені також відповідним медико- технічним обладнанням протитуберкульозні заклади області.

Колегія обласної адміністрації визнала, що захворювання на туберкульоз в регіоні є однією з найгостріших проблем і передбачає стовідсоткове фінансування заходів, пов’язаних з профілактикою цього захворювання.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG