Доступність посилання

ТОП новини

Економічні Новини


Економічні Новини

НАЦIОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ ЦЬОГО РОКУ ЗБЕРЕЖЕ КОНТРОЛЬ НАД СИТУАЦIЄЮ НА ВАЛЮТНОМУ РИНКУ КРАЇНИ.

Про це повiдомив глава департаменту валютного регулювання НБУ Сергiй Яременко. Він зазначив, що у зв'язку зi спадом у свiтовiй економiцi, може впасти попит на товари українського експорту – насамперед, на продукцiю металургiйної та хiмiчної промисловостi. Україна матиме ускладнення при збутi продукцiї, що позначиться на стані валютного ринку.

ОДНИМ З ГОЛОВНИХ ПIДСУМКIВ ВIЗИТУ ДО КРАЇН ПЕРСЬКОЇ ЗАТОКИ МIНIСТР ЗАКОРДОННИХ СПРАВ УКРАЇНИ АНАТОЛIЙ ЗЛЕНКО ВВАЖАЄ ОЗНАЙОМЛЕННЯ ПОТЕНЦIЙНИХ ПАРТНЕРIВ З МОЖЛИВОСТЯМИ ТРАНЗИТУ ЕНЕРГОРЕСУРСIВ НАФТОПРОВОДОМ ОДЕСА-БРОДИ.

Для країн Перської затоки "цей проект представляє величезний iнтерес як з погляду наповнення його нафтою, так i щодо участі в мiжнародному консорцiумi", вiдзначив міністр.

ФIНАНСУВАННЯ БУДIВНИЦТВА 4-ГО ЕНЕРГОБЛОКА РIВНЕНСЬКОЇ I 2-ГО ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ АЕС ЗНОВУ ВIДКЛАДАЄТЬСЯ НА НЕВИЗНАЧЕНИЙ ТЕРМIН.

Відповідної угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку поки що не підписано. Про це повiдомив пiд час "гарячої телефонної лiнiї" голова Держкомiтету ядерного регулювання Вадим Грищенко. За пiдрахунками фахівців, для закiнчення будiвництва i введення в експлуатацiю енергоблокiв необхiдно приблизно 3 мільярди гривень.

КИЇВСЬКА МІСЬКА РАДА ЗВІЛЬНИЛА ВІД СПЛАТИ ПРИБУТКОВОГО ПОДАТКУ В 2002 РОЦІ ОКРЕМІ КАТЕГОРІЇ ГРОМАДЯН, ЯКІ ОДЕРЖУЮТЬ МАТЕРІАЛЬНУ ДОПОМОГУ З МІСЬКОГО І РАЙОННОГО БЮДЖЕТІВ.

Таке рішення Київрада ухвалює вже третій рік поспіль.

ВОЛИНСЬКІ ГАЗОВИКИ НАСТУПНОГО ТИЖНЯ ПОГРОЖУЮТЬ ЗАЛИШИТИ ЛУЦЬК БЕЗ ТЕПЛА ТА ГАРЯЧОЇ ВОДИ. ВОНИ КАЖУТЬ, ЩО ЗМУШЕНІ ЦЕ РОБИТИ, БО ЗА НАДАНІ ПОСЛУГИ ЇМ НЕ ПЛАТЯТЬ ТА ЩЕ Й ЛУЧАНИ ТЕПЕР ВИКОРИСТОВУЮТЬ ГАЗУ ВТРИЧІ БІЛЬШЕ ДОЗВОЛЕНОГО.

Волинські комунальники розводять руками, адже "Волиньгазу" за енергоносії вони не можуть заплатити, бо вже давно працюють собі у збиток й вважають, що споживачі не платять їм через рішення про списання боргів, яке кілька місяців тому намагались проштовхнути деякі фракції українського парламенту.

ВЕРХОВНА РАДА УХВАЛИЛА У ПЕРШОМУ ЧИТАННІ ПРОЕКТ ЗАКОНУ "ПРО ОСОБЛИВОСТІ ДЕРЖАВНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ СУБ`ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ, ПОВ’ЯЗАНОЇ З ВИРОБНИЦТВОМ, ЕКСПОРТОМ, ІМПОРТОМ ДИСКІВ ДЛЯ ЛАЗЕРНИХ СИСТЕМ ЗЧИТУВАННЯ", ВНЕСЕНИЙ НАРОДНИМИ ДЕПУТАТАМИ МИХАЙЛОМ ПАВЛОВСЬКИМ ТА ВОЛОДИМИРОМ ЧЕРНЯКОМ.

"За" проголосували 238 народних депутатів із 397, зареєстрованих у залі. Перед цим на голосування ставився проект закону, внесений КМ і визначений ПУ як невідкладний. Його підтримав 181 народний депутат з 401, зареєстрованого у залі. Проти голосували фракції комуністів, соціалістів, переважна більшість членів фракцій "Реформи-Конгрес", НРУ та "Батьківщина".

Деякі положення депутатського і урядового проектів про регулювання діяльності з виробництва, експорту, імпорту дисків для лазерних систем зчитування досить близькі за змістом. Проте, деякі норми суттєво відрізняються. Зокрема, у депутатському законопроекті пропонується ліцензувати не самі диски, а інформацію, записану на них, - тобто законопроект стосується лише дисків, що містять об`єкти авторського права та суміжних прав. Крім того, дія законопроекту не поширюється на диски для лазерних системи зчитування, які переміщуються через територію України транзитом, або ввозяться чи вивозяться фізичними особами для власного використання, а також пересилаються у міжнародних поштових відділеннях.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG